Požar v okolici Šmarja pri Jelšah: "Ko bi imela deset minut več ..."

Tina Murko Gajšek
20.01.2019 14:05

Družina Jurše, ki je v noči na četrtek v požaru izgubila dom, se počasi postavlja na noge. Moč in voljo jim v dneh, ko se še vrstijo prebliski na goreč dom in vse, kar je z njim izgubljeno, dajejo predvsem ljudje, ki so jim priskočili na pomoč.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Družino ta teden čakajo prvi koraki gradnje novega doma.
Ks Sladka Gora

V soboto dopoldne na Sladki Gori Majda Jurše pometa dvorišče hiše, ki ni njen dom. Zmoti jo avto, ki ustavi ob pokriti terasi. "Pripeljali smo pralni stroj," pove gospa za volanom. Ko z Majdo izmenjata nekaj besed, jo povabi v hišo na kavo. Za vhodnimi vrati pa ni dnevne sobe ali spalnice. Tam je manjša kuhinja in veliko miz, na katerih so po kupih zložena oblačila, ter postelja. To ni njen dom. Naj ne bi bil.

Hiša je poslovni objekt njene dejavnosti. Ukvarja se s proizvodnjo dietetičnih živil in razvozom hrane, zato ima v njem stvari, ki so namenjene temu. "Res je, nismo ostali brez tistega, kar nam reže kruh. Ampak ostali smo brez doma. Tu nismo imeli čevljev, oblek ali brisač, šampona, zobne paste ali glavnika, ker to ne sodi v poslovni prostor. To je rešitev, ni pa dom," poudari Juršetova. Tam zvečer ne more sesti na najljubše mesto na kavču, popiti jutranje kave iz najljubše šalice ali prelistati albuma s fotografijami otrok.

Ogenj se je razširil iz kurilnice.
Ks Sladka Gora
Notranjost hiše je požar povsem uničil.
Ks Sladka Gora
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta