Razstava živali in rastlin s poslanstvom

Rozmari Petek Rozmari Petek
06.12.2019 15:49

Ne le zato, da bi jih občudovali, temveč predvsem zato, da bi se o njih tudi kaj naučili in jih v naravi spoštovali. Kdo je rdečekoleni?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Simon Cirkulan z deset dni staro želvo
Rozmari Petek

Odkar Simon Cirkulan ve zase, so ga nadvse privlačile živali. Že kot osnovnošolec je izmenjeval paličnjake in druge živalice, z njegovimi centimetri v višino pa se je večal tudi obseg njegovih hišnih ljubljenčkov, med katere je nujno prišteti koze, gosi in podobne, običajno domače živali. Ob vsem tem je postopoma spoznaval, da imajo ljudje veliko predsodkov do živali, predvsem nepuhastih, na prvi pogled ne ljubkih. Zato je že kot srednješolec sodeloval na razstavah, katerih namen ni bil zgolj ogled različnih vrst živali, temveč poučiti ljudi o posameznih vrstah. Da je kot študent biologije več let delal v živalskem vrtu, je tudi povsem jasno. Kot je jasno, da v tem tudi danes vidi svoje poslanstvo.

Naj živali

Te dni (do vključno 15. decembra) je veliko razstavo tropskih rastlin in živali pripravil v spodnjih prostorih Kulturnega doma na Ljubečni, kjer je doma. Med bujnim rastlinjem se skrivajo kletke, v njih pa zanimivi in nadvse različni predstavniki živalskega kraljestva.

Morski prašiček, zanimiv in prisrčen predstavnik sesalcev
Rozmari Petek

Za otroke in odrasle

Razstava je več kot primerna za vse osnovnošolce, srednješolce, pa tudi otroci iz vrtca pridejo radi pokukat v Simonov divji svet živali. "Tu lahko primerjajo med sabo različne živalske skupine, opažajo, kako so prilagojene okolju, obenem pa še kaj drugega razložimo, denimo, kdaj je katera primerna za hišnega ljubljenčka."

Rdečekoleni ptičji pajek
Rozmari Petek
Ne moti! Dnevni počitek
Rozmari Petek
Ne moti! Dnevni počitek
Rozmari Petek
Piščančke je celo na kmetijah težko najti.
Rozmari Petek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta