Sejem Agritech presegel pričakovanja

Rozmari Petek Rozmari Petek
14.03.2022 18:53

Sejem Agritech je očitno znova zadel žebljico na glavico, saj je bilo obiskovalcev, sploh v dneh vikenda, zelo veliko

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sejem Agritech 2022 
Rozmari Petek

Pol zabava, pol iskanje informacij, tako bi na grobo povzeli minulo celjsko sejemsko dogajanje. Sejem Agritech je očitno znova zadel žebljico na glavico, saj je bilo obiskovalcev, sploh v dneh vikenda, zelo veliko, nemalo si jih je naredilo pravi mali družabni dogodek s špricerjem in harmoniko, vsak pa si je ob tem ogledal traktorje, kombajne, delovne stroje in različne priklope; tudi takšne, ki bi jih na povprečno slovensko njivo sicer kar težko spravil. "Že v tem trenutku, ko še nimamo uradnih statistik, vemo, da bomo prekoračili število obiskovalcev z zadnjega sejma leta 2020, ko jih je bilo preko 21 tisoč," je takoj po zaključku sejma povedal izvršni direktor Celjskega sejma Robert Otorepec. Včeraj pa so sporočili, da je sejem obiskalo 24.700 obiskovalcev, kar je največ doslej.  "Slika sejma je takšna, kot je bila pred petnajstimi leti na sejmu MOS, ko si potreboval 30 minut, da si prišel z enega konca sejmišča na drugega. Videti je pozitivno razpoloženje in optimizem," je dodal Otorepec.

Vsak dan so si obiskovalci lahko ogledali ponudbo 115 razstavljavcev, ki so skupno predstavili kar 350 blagovnih znamk, kar je za 50 več kot pred dvema letoma. Razstavljavci so napolnili kar šest dvoran in nekaj zunanjih površin. Sejem pa je poskrbel tudi za številne obsejemske dogodke in spremljevalne prireditve. Vse dni sejma so za dvorano L potekale testne vožnje traktorjev, ko so lahko obiskovalci na lastni koži preizkusili, kako kakovostni so najnovejši traktorji Class, Deutz Fahr, John Deere in drugi. Na drugi strani sejmišča so bile prav tako vse dni demonstracije delovanja gozdarskih strojev, kot so cepilniki drv, povezovalniki drv, krožne žage in gozdarske prikolice z dvigalom. Obiskovalci so bili navdušeni tudi nad predavanji in okroglimi mizami, ki so potekale v sklopu sejma, v sklopu ApiSlovenije pa so potekala predavanja o vplivu podnebnih sprememb na čebelarjenje in o dobrih čebelarskih praksah.

"Na osnovi prvih rezultatov z razstavljavci ugotavljamo, da so vsi zadovoljni in da so presegli svoja pričakovanja," pravi Otorepec in dodaja, da nihče ni vedel, kakšna naj bodo pričakovanja na teh prvih dogodkih po sprostitvi ukrepov. "Očitno se vračamo v te stare, predkoronske čase." Za konec je izpostavil še zadovoljstvo, saj jih čaka še bogato sejemsko leto. "Čez manj kot mesec pripravljamo mednarodni industrijski sejem, 20. maja pa se začnejo Pomladni sejmi," je dodal.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta