Šrot z naskokom za še en mandat

Rozmari Petek Rozmari Petek
13.11.2018 20:21

Anketa nakazuje, da so Celjani zadovoljni s trenutnim stanjem v Celju in si ne želijo sprememb. Stranka župana Bojana Šrota naj bi imela tudi največ sedežev v mestnem svetu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rozmari Petek

Četudi je bila videti tokratna lokalna tekma za župana daleč najostrejša v zadnjih 20 letih, presenečenj v nedeljo najverjetneje ne bo. Sodeč po anketi bo aktualni župan Bojan Šrot dobil še šesti mandat za vodenje občine. In to (sicer za las) brez drugega kroga. Prejel naj bi več kot 50 odstotkov glasov.
Največjo podporo ima pri volivkah in volivcih, starejših od 60 let, s srednješolsko izobrazbo. Hkrati je sicer v anketi, ki jo je za Večer opravila Ninamedia, volivcev te strukture še največ neopredeljenih.

Zlahka do koalicije

Nekoliko drugačna je slika strank oziroma kandidatnih list, ki naj bi naslednja štiri leta tvorile mestni svet. Največ svetniških mest naj bi dobila Šrotova novoustanovljena stranka Celjska županova lista, drugo največjo svetniško skupino pa naj bi tvorili člani SDS. Sledili bi SD, Levica in SLS.

Nezvesti predlogu stranke

Zanimiva je tudi druga analiza, ki jo je na podlagi odgovorov anketirancev opravila Ninamedia. Med tistimi, ki bodo v nedeljo najverjetneje podprli nekoč v Celju najmočnejšo stranko SLS, ki je bila vsa leta poprej tudi predlagateljica Šrota za župana, bo dobrih 46 odstotkov volivcev SLS obkrožilo Šrota, Zidanška, ki je uradni kandidat SLS, pa slabih 31 odstotkov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta