Svet je varnejši, kot si mislimo

Asja Lednik
01.01.2019 12:45

Neustrašna Celjanka, ki z motorjem odkriva svet

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Med potovanjem z motorji
Jan Haueter

Stina Goršič je Celjanka, ki se je iz Slovenije odselila že pred več kot desetletjem. Najprej zaradi študija, potem pa je spoznala Američana, kiparja Kyla, in se z njim kmalu poročila.

Na jugu Paname
Osebni Arhiv

Kje je njun dom

Spoznala sta se prav zaradi potovanj leta 2007, ko sta oba bivala v študentskem domu za tujce v Zagrebu. "Slišala sem, da je Američan, ki se je kar sam odpravil z nahrbtnikom po Albaniji in Romuniji." Zanimalo jo je, kdo je, in tako se je pričela njuna zgodba.

Fotografija iz arktične tundre
Osebni Arhiv
Pred prvo potjo
Osebni Arhiv
Popotnica Stina Goršič
Jan Haueter

Pogreša štruklje in bučno olje

Nemirni duh ju žene v neznane, nove kraje. Nazadnje sta bila v Egiptu, a brez motorjev. "Januarja bova z motorji letela do Cape Towna in prepotovala cel južni del do Namibije in na drugi strani Etiopije. Potem bova verjetno letela nazaj v Evropo, prečkala Gibraltar in si ogledala še Maroko."

Slovenija, ZDA ali Istra

V Celju se domače počuti tudi Kyle, že od leta 2008, odkar je prišel prvič. "Moja družina in prijatelji so ga vsi takoj navdušeno sprejeli; in ker je umetnik (kipar), se je takoj povezal tudi z umetniško četrtjo v Celju in že kmalu začel razstavljati po celjskih galerijah. Skratka, Celje in Celjane ima rad, tu ima polno prijateljev."
Stina pritrdi, da razmišljata o tem, da bi živela v Sloveniji, a pri tem tudi ostane. "Prav tako razmišljava o ZDA pa Istra nama je všeč ... Trenutno se ukvarjava samo s tem, kako čim hitreje na motorju prepotovati čim več sveta. Če koga zanima, se trudiva sproti javljati s poti s kratkimi in iskrenimi potopisi in fotografijami na facebooku pod imenom Moto Migrants. Takšno ime sva si dala, ker rada potujeva, spoznavava svet, se svobodno gibljeva po tem našem veličastnem planetu."

Med potovanjem z motorji
Jan Haueter
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta