Svet zavoda preložil izbiro novega direktorja Splošne bolnišnice Celje

Gordana Possnig
10.12.2020 19:51
Ker na seji niso predvideli predstavitve kandidatov za poslovnega direktorja, so točko umaknili z dnevnega rede seje
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Celjska bolnišnica naj bi dobila direktorja s polnimi pooblastili prihodnji mesec. Foto: Violeta VATOVEC EINSPIELER
Violeta Vatovec Einspieler

Težko pričakovana izredna seja članov sveta zavoda Splošne bolnišnice Celje (SBC) se je iztekla v nasprotju s pričakovanji. Točka glede ponovnega izbora poslovnega direktorja je bila - presenetljivo - umaknjena z dnevnega reda.

Kot smo poročali v minulih dneh, bi morali člani sveta zavoda ponoviti izbor poslovnega direktorja bolnišnice. To jim je s pravnomočno sodbo naložilo višje delovno in socialno sodišče, ki je ugodilo tožbi nesojenega izločenega kandidata na izboru direktorja v začetku februarja 2018, dr. Branka Gabrovca.

V postopku je morala bolnišnica ponovno opraviti izbiro med vsemi na razpis prijavljenimi kandidati in kot kandidata, ki izpolnjuje razpisne pogoje, upoštevati tudi Gabrovca. Pred ponovnim glasovanjem je svet zavoda pridobil pisne izjave kandidatov, ali še vztrajajo pri kandidaturi za razpisano delovno mesto direktorja celjske bolnišnice.

Da vztrajata pri kandidaturi, sta potrdila dva kandidata, in sicer mag. Margareta Guček Zakošek in Janez Pavlin. Preostala dva kandidata, Irena Nunčič in Branko Gabrovec, sta se kandidaturi odrekla. Ker ponovna predstavitev kandidatov na seji ni bila predvidena, je bila točka o ponovni izbiri direktorja umaknjena z dnevnega reda te seje.

Dragan Kovačić Foto: Gordana POSSNIG
Gordana Possnig

Svet zavoda bo o tem znova odločal na naslednji seji, na kateri se bosta kandidata prestavila članom. Celjsko bolnišnico bo tako do te seje kot vršilec dolžnosti še naprej vodil predstojnik kardiološkega oddelka SBC dr. Dragan Kovačić, ki je na to funkcijo prišel 10. oktobra.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta