V celjski bolnišnici z današnjim dnem delno sprostili omejitve obiskov

Rozmari Petek Rozmari Petek
01.02.2023 09:26

S februarjem so obiski pri pacientih v Splošni bolnišnici Celje mogoči dvakrat tedensko, ob sredah in nedeljah, in sicer pod določenimi pogoji. Kakšnimi?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Splošna bolnišnica Celje 
Arhiv Sb Celje

Z današnjim dnem so v Splošni bolnišnici Celje delno sprostili omejitve obiskov hospitaliziranih pacientov. Obiski bodo mogoči dvakrat tedensko, in sicer ob sredah in nedeljah v terminu, ki velja za posamezni oddelek (doslej je to veljalo le za paciente, ki so več kot teden dni v bolnišnici). "Pacienta lahko obišče ena zdrava oseba, obisk pa lahko traja 15 minut. Obiskovalce prosimo, da na obiske prihajajo le, če so zdravi. Ves čas obiska morajo imeti pravilno nameščeno kirurško ali FFP2 masko. Obrazne zaščitne maske, ki ne smejo biti iz blaga, si morajo namestiti pred vstopom v bolnišnico in jih nato nositi ves čas obiska. Pred vstopom na bolnišnični oddelek je obvezno tudi razkuževanje rok. Med obiskom bolnišnice morajo upoštevati navodila zdravstvenega osebja," poudarjajo v bolnišnici.

Sprememba se ne nanaša na obiske kritično bolnih pacientov in otrok, ki so sami hospitalizirani v bolnišnici in porodnic. Za kritično bolne in umirajoče paciente še naprej velja, da so po presoji zdravnika obiski ves čas omogočeni. Otroke, ki so sami hospitalizirani na Otroškem oddelku in ORL oddelku, pa lahko hkrati obišče en starš ali skrbnik, ki je zdrav. Obiski novorojenčkov so očetom (na željo so lahko kljub drugim omejitvam lahko prisotni pri porodu) dovoljeni vsak dan po 15 minut. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta