Trije okuženi tudi v Domu starejših občanov Tezno

Barbara Bradač Barbara Bradač
14.10.2020 10:25

Od izbruha novega koronavirusa je to prvi primer okužbe v domu starejših občanov na Teznem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dom starejših občanov Tezno
Andrej Petelinšek

V Domu starejših občanov Tezno so bili včeraj popoldne obveščeni o pozitivnem brisu na covid-19 pri eni stanovalki v tretjem nadstropju v enoti v Prisojni. "Gospa ni kazala znakov okužbe in je trenutno v UKC Maribor," je potrdila direktorica doma Jasna Cajnko. Že včeraj so potekali odvzemi brisov na morebitno okužbo z novim koronavirusom pri stanovalcih, ki bivajo v Prisojni in Livadni, kakor tudi zaposlenim, ki so na delo razvrščeni v tem delu doma. Odkrili so še dve okužbi pri stanovalcih. "Tri pozitivne stanovalce imamo do sedaj. Zaposleni, doslej je bilo pri njih odvzetih 45 brisov, pa so vsi negativni, a nadaljnji brisi se še jemljejo," pojasnjuje direktorica.

Dom starejših občanov Tezno
Andrej Petelinšek

"Ko bodo znani rezultati brisov, bomo sorodnike stanovalcev, ki jim je bil odvzet bris, individualno obvestili o morebitni okužbi oziroma morebitni spremembi zdravstvenega stanja stanovalcev," je zapisano v sporočilu, ki so ga objavili na facebook strani doma. Vsi stanovalci tretje etaže ostajajo v svojih sobah, dokler bo to potrebno. Stanovalci ostalega dela doma bodo ostajali, se hranili in družili znotraj svojih stanovanjskih enot. Obiski v domu niso mogoči že od konca prejšnjega tedna, prav tako ne izhodi stanovalcev iz doma.

Od izbruha novega koronavirusa je to prvi primer okužbe v domu starejših občanov na Teznem. "Sprejeli smo vse predvidene ukrepe za preprečitev širjenja okužbe v domu v skladu z našimi danostmi in zmožnostmi," je še dodala direktorica Jasna Cajnko.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta