V okolici Šmarja pri Jelšah do tal pogorel hlev, kriv samovžig bale sena

Tina Murko Gajšek
25.07.2019 11:48

V manj kot dveh tednih je v okolici Šmarja pri Jelšah pogorelo že drugo gospodarsko poslopje. Tudi tokrat je požar zakrivil samovžig bal, za družino že zbirajo denar, medtem pa že nekaj dni čistijo pogorišče.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V nekaj minutah je ogenj uničil hlev. 
Tina Murko Gajšek

"Samo ena bala je lahko usodna za celotno gospodarstvo – za vse, kar si delal dvajset let," gospodar Marjan Škorjak razmišlja pred pogorelim hlevom na kmetiji. Pred dvema desetletjema je namreč prevzel kmetijo s kravami molznicami in plemenskimi teleti. Takrat jih je bilo nekaj čez deset. Do danes je kmetijo razširil že na 90 živali. Vseh iz gorečega hleva v ponedeljek niso mogli rešiti. Ogenj je bil usoden za šest teličk in tri teličke. Požar, ki ga je zakrivil samovžig sena v balah, se je le v nekaj minutah razširil na ves hlev.

Na pomoč so priskočili gasilci, sosedje in prijatelji ter občina, a je škoda prevelika, zato je šmarski Rdeči križ odprl račun za pomoč družini. 
Tina Murko Gajšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta