V Pegazovem domu v Rogaški Slatini znova okužbe

Gordana Possnig
09.12.2020 10:50
Okužbo s koronavirusom so potrdili pri štirih stanovalcih, vsi imajo blažje znake bolezni. Dom ostaja odprt za obiske.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

V Pegazovem domu v Rogaški Slatini je konec tedna prišlo do novih okužb. Hitri test je pokazal okužbo pri enem stanovalcu, nato pa so v domu po besedah glavne medicinske sestre Irene Strašek testirali še  skupino, s katero je bil okuženi v stiku. Potrdili so še tri dodatne okužbe stanovalk. Vsi imajo za zdaj blage simptome.

Vseeno pa Pegazovega doma ne bodo zaprli za obiske. Kot piše na spletni strani doma, so obiski svojcev še vedno dovoljeni. Je pa za obisk potrebna nujna predhodna najava pri socialni delavki. Obisk bo omejen na 30 minut, izključno na eno zdravo odraslo osebo, možen bo en krattedensko. Glede na vreme se bo obisk izvedel v zaprtem prostoru, v zimskem vrtu, na dogovorjeni razdalji in ob prisotnosti enega od zaposlenih. Zaposleni bodo svojcem masko, s katero bodo prišli, tudi zamenjali s kirurško masko, ki je obvezna ves čas obiska, tako za svojce kot za stanovalce. Ker je trenutno še v veljavi prepoved gibanja med občinami, bodo svojcem za potrditev termina obiska poslali sms sporočilo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta