V velenjskem Sončnem parku zasadili drevesa kot simbol povezanosti

rr
23.09.2024 17:00

Velenje je obiskalo deset delegacij partnerskih in prijateljskih mest iz sedmih držav. Zasadili so 15 novih dreves.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zasajena drevesa simbolizirajo moč prijateljstva in sodelovanja. 
Mov

Praznovanju 65-letnice odprtja mestnega središča Velenja se je pridružilo deset delegacij iz partnerskih in prijateljskih mest iz sedmih držav - iz mest Esslingen am Neckar v Nemčiji, Piotrków Trybunalski na Poljskem, Pljevlja v Črni gori, Prievidza na Slovaškem, Vieene v Franciji, Istočno Novo Sarajevo, Lukavac in Prijedor v Bosni in Hercegovini ter Veljeno in Vranje v Srbiji. Ob tej priložnosti so v Sončnem parku zasadili 15 novih dreves.

Prijateljski obisk v Sončnem parku v Velenju. 
Mov

Velenjski župan Peter Dermol je izpostavil, da drevesa, zasajena v čast partnerskim in prijateljskim mestom, simbolizirajo moč prijateljstva in sodelovanja, ki ju Velenje neguje z mednarodnimi partnerji. "Dogodek smo organizirali tudi v počastitev naziva evropski zeleni list (Green Leaf), ki ga je mesto prejelo za svojo zavezanost trajnostnemu razvoju," je še poudaril. V Sončnem parku so si ogledali še ostala drevesa, zasajena v čast partnerskim mestom, ter se ob tem še dodatno povezali in izmenjali izkušnje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta