V Vojniku največja razstava jaslic na prostem

Rozmari Petek Rozmari Petek
15.12.2019 13:14

Do 4. januarja je v Vojniku brezplačno na ogled ena najzanimivejših in unikatnih razstav jaslic; organizatorji vsako leto poskrbijo tudi za pester dodatni program in božično tržnico.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Božični Vojnik
Rozmari Petek

V Vojniku so peto leto zapored tri ulice v okolici farne cerkve sv. Jerneja preoblikovali v pravo razstavo jaslic na prostem. Na dvorišču vsake hiše v ulicah so bodisi domačini bodisi drugi postavili skupaj več kot 250 jaslic v različnih velikostih, izdelanih iz vsakovrstnih materialov. Že tako pestro razstavo dopolnjuje razstava nekoliko bolj občutljivih in krhkih jaslic v bližnjem Jernejevem domu, od 4. ure popoldan pa na parkirišču pred cerkvijo zaživi tudi božični sejem z unikatnimi izdelki in pestro kulinarično ponudbo. Tople napitke za simbolične prostovoljne prispevke je mogoče vsak večer dobiti tudi na vsakem koncu posamezne ulice, za kar vedno poskrbijo različna društva. Večkrat v tednu, še posebej ob koncih tedna, so (večinoma brezplačno) razni koncerti, ki jih glasbeniki izvedejo bodisi v cerkvi, bodisi v bližnji športni dvorani osnovne šole ali pa celo kar na prostem. Ogled razstave je brezplačen, enako velja za parkirna mesta, ki jih je v okolici razstave dovolj.

Pred vsako hišo v strnjenih ulicah je postavljena sveta družina, oblikovana po bujni domišljiji ljubiteljskih jasličarjev.
Rozmari Petek
Božični Vojnik
Rozmari Petek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta