Velenje: Od četrtka dalje na voljo skejt park

Rozmari Petek Rozmari Petek
02.04.2024 15:00

Uradno odprtje načrtujejo 25. maja, ko bo Velenje gostilo tekmovanje Best Foot Forward Europe Tour, ki je največja evropska turneja v amaterskem rolkanju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Skejt park Velenje
Mestna občina Velenje

Novi športni objekt Urbani park, ki zagotavlja infrastrukturo za dva mlada olimpijska športa (ulično košarko in skejtanje) ter uporabnikom ponuja skejt objekte v dveh disciplinah (street in bowl), ima uporabno dovoljenje. Nova športna infrastruktura, katere upravljavec je javni zavod Rdeča dvorana ŠRZ, bo na voljo za uporabo od četrtka, 4. aprila, dalje. "Uradno odprtje načrtujemo 25. maja, ko bo Velenje gostilo tekmovanje Best Foot Forward Europe Tour, ki je največja evropska turneja v amaterskem rolkanju. Uporaba skejt parka je brezplačna, igrišči za ulično košarko pa sta plačljivi. V drugi fazi projekta načrtujemo še izgradnjo balvanske dvorane," sporočajo z velenjske občine.

Urbani park so uredili na zemljišču, kjer je nekoč stal zunanji bazen. Tudi zaradi tega so se dela nekoliko podražila, je na zadnji občinski seji svetnikom razložil vodja urada za družbene dejavnosti na mestni občini Marko Pritržnik. Vrednost investicije prve faze projekta znaša 2,097.604 evre, od tega je Mestna občina Velenje zagotovila večino, 1,997.604 evre, ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport pa 100.000 evrov. Gradbena, obrtniška in inštalacijska dela je izvedlo podjetje Andrejc, nizke gradnje, urejanje okolja. "Za prvo fazo smo zagotovili lastna sredstva, v tej finančni perspektivi Evropske unije pa bomo za nadaljevanje projekta poskušali zagotoviti še druge vire sofinanciranja. Naša želja je, da s projektom nadaljujemo čim prej in da v najkrajšem možnem času zgradimo tudi balvansko dvorano."

Uporaba skejt parka je brezplačna. Na recepciji Bazena Velenje si je skupaj z zaščitno opremo (ščitniki in čelada) mogoče izposoditi rolke in skiro za skoke. Cena izposoje je tri evre, varščina deset evrov. Igrišči za ulično košarko sta plačljivi. Cena uporabe je šest evrov na uro in osem evrov na uro ob uporabi razsvetljave. Vstopnico za uporabo igrišča bo mogoče kupiti na recepciji Bazena Velenje vsak dan med tednom med 6. in 21. uro in med vikendom med 8. in 21. uro. Uporabnik bo ob plačilu prejel QR-kodo, s katero si bo odklenil vrata na košarkarsko igrišče in s katero bo dostopal do sanitarij v pomožnem objektu. Ker se na podlagi, ki je na igrišču ulične košarke, uporablja drugačna košarkarska žoga, si je to mogoče izposoditi za dva evra na uro in varščino deset evrov. "Vse zainteresirane pozivamo k vpisu stalnih terminov za igranje ulične košarke, ki si jih lahko rezervirate na recepciji Bazena Velenje ali upravi zavoda Rdeča dvorana," še poudarjajo na velenjski občini.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta