Velenjskemu županu predali več kot 1700 podpisov za zamenjavo vodilnih v komunalnem podjetju

Rozmari Petek Rozmari Petek
12.03.2024 17:00

Člani Ljudske iniciative Velenje (LIV) so dober teden dni zbirali podpise občanov, ki podobno kot LIV menijo, da je treba zamenjati vodilne v Komunalnem podjetju Velenje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rozmari Petek

Člani LIV uresničujejo svoj moto "Spust cene al pa stolček" - ker občani v večini niso prejeli nižjih položnic za minuli mesec, so zbrali podpise za odstop direktorja Komunalnega podjetja Velenje (KP), celotnega nadzornega sveta in skupščine KP. "V pičlem enem tednu se je zbralo 1700 podpisov, kar je izjemen uspeh in kar pomeni, da so ljudje izjemno nezadovoljni. Zato župana, ki je pristojen, pozivamo, da se odzove in ugodi zahtevi ljudi po odstopu vseh odgovornih," je pojasnila Sara Bajec.

Kaj sledi, če se župan za zamenjavo ne odloči? "Vsekakor bomo nadaljevali svoje aktivnosti. Pripravljamo tudi kazenske ovadbe, saj smo zaznali kar nekaj nepravilnosti. Zadeve preučujemo tudi s strokovnjaki, policisti. Ko bomo imeli vse pripravljeno, bomo podali kazenske ovadbe zoper odgovorne osebe. Govorimo o relaciji MOV in KPV. Imamo nekaj sumov zlorab uradnega položaja, te zadeve še preučujemo," je dodal Asmir Bećarević. "V tem trenutku ima vodstvo moje zaupanje in ne vidim razloga, zakaj bi morali odstopiti. Bomo pa preverili celotno situacijo, preverili, kaj piše v peticiji," je ob prevzemu peticije dejal župan Peter Dermol. "V preteklosti je bilo izrečenih veliko očitkov, a noben ni bil argumentiran z dokazi, zato se do tega težko opredeljujem. Mogoče je pa v tej peticiji kaj novega." Na vprašanje, ali bo odstopil tudi sam, pa je dejal: "Zakaj? Zato, ker imamo najnižjo ceno toplotnega ogrevanja?" 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta