Vstaja prebivalcev Lopate zaradi tovornjakov

Rozmari Petek Rozmari Petek
18.03.2019 16:44

Podjetnik leta Peter Pišek je pri širitvi transportne dejavnosti naletel na upor sosedov

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Peter Pišek na dvorišču svojega podjetja
Rozmari Petek

Poleg Judo kluba Sankaku je najbolj znano ime Lopate, zaselka na obrobju celjske občine, podjetnik Peter Pišek. Ravno lani je na svojem dvorišču zgradil štiri milijone evrov vreden poslovni objekt, kjer ima poleg poslovnih prostorov tudi parkirišče za tovorna vozila, skladišča, avtopralnico in servisno delavnico, ter ob tem napovedal še širitev.

Peter Pišek: trenutno večina tovornih vozil "uide" za njegovim hrbtom, sam pa že leta meni, da bi jih v Sloveniji v malih logističnih centrih morali "ujeti" čim več.
Rozmari Petek

Tokrat je dovolj

A kot kaže, se mu bo najbolj zatikalo na domačem pragu. Državo in občino je sicer prepričal, da sta začeli umeščanje državnega prostorskega načrta, s katerim se bo lahko na avtocesto direktno povezal tudi Pišek, ki se zdaj mora voziti "okoli riti v žep". Vendar pa je umestitev ceste povsem razburila krajane. Celo do te mere, da so po 30 letih sklicali zbor krajanov.

Načrt povezovalne ceste, ki je razburil krajane Lopate
Rozmari Petek

Kako do svežih jajc

Pišek odgovarja, da bi nova povezava z avtocesto kraj celo rešila sedanjega prometa, ki se je, tako krajani, od odprtja Piškovega centra precej povečal. Predvsem pa jih miri: "To je osnutek, in ko ga rišeš, narišeš sto in eno zadevo. A prava varianta (ne vem, zakaj so objavili takšne) bo šla drugače, nobene hiše ali dvorišča ne bo povozila. Šla bo po protipoplavnem nasipu. Na vse to smo že pred leti mislili," pravi Pišek in dodaja, da bo realna študija objavljena šele v tem tednu. "S tem bomo 'pospravili' tovorni promet iz kraja. Sem torej družbeno odgovoren." Trdi tudi, da so na javni razgrnitvi prostorskega plana pripravljavci vse to domačinom razložili, "vendar bolj ko smo jim razlagali, manj so slišali. Bolj so mi govorili, češ, Pišek, ti imaš denar, kupi si zemljo kje drugje, mi te tukaj ne bomo gledali. Saj jim ne zamerim. Seveda ima vsak pravico, da ve, kaj se v njegovem kraju dogaja. Vendar pa bi bilo zelo dobro, če bi znali tudi prisluhniti, ne pa kar direkt 'na juriš'. Zdaj namreč že govorijo, da bom pol Lopate podrl."

Peter Pišek na dvorišču svojega podjetja
Rozmari Petek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta