Žalec: V pričakovanju hmeljarskega kongresa

Rozmari Petek Rozmari Petek
12.07.2019 15:11

Ali bo do svetovnega kongresa končan nadstrešek v bližini fontane piva, je trenutno največja skrb Žalčanov

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fontana piva Žalec 
Rozmari Petek

Če kje, potem se morajo udeleženci svetovnega hmeljarskega kongresa, ki ga letos gosti Slovenija, zagotovo ustaviti ob žalski turistični znamenitosti – pivski fontani. Združenje hmeljarjev Slovenije iz Žalca je namreč organizator kongresa in bo organiziralo celotno dogajanje na kongresu ter vse spremljajoče aktivnosti. Osrednje kongresno dogajanje bo potekalo od 29. julija do 2. avgusta v Ljubljani in v Žalcu, spremljajoče dejavnosti in turistični del kongresa tudi v drugih krajih po Sloveniji v času med kongresom in po njem. Kongresa se bodo udeležili trgovci, pivovarji, hmeljski strokovnjaki in pridelovalci hmelja iz 20 različnih držav ter z vseh kontinentov sveta, od česar si tudi v Žalcu obetajo kakšen zaslužek.
Vendar se je v Žalcu precej zavlekla gradnja dolgo napovedanega nadstreška nad tržnico, ki je v neposredni bližini Fontane piva. Še minuli teden so delavci postavljali konstrukcijo, "prav danes smo uspeli vso dokumentacijo vložiti na upravno enoto z namenom pravočasne pridobitve uporabnega dovoljenja," je včeraj pojasnil žalski župan Janko Kos. "Najkasneje do hmeljarskega kongresa moramo uporabno dovoljenje pridobiti, pa če padajo hmeljske prekle z neba," je bil slikovit Kos. "No, upam pa, da medtem ne bo z neba padalo še kaj drugega, denimo toča, ker potem bo veselje ob kongresu za hmeljarje bolj klavrno. Že zdaj hmelj ni takšen, kot bi v tem letnem času moral biti. Njegova rast nekoliko zaostaja," dodaja župan.

Žalska fontana piva, v ozadju gradnja nadstreška nad tržnico 
Rozmari Petek
Nadstrešek nad žalsko tržnico prejšnji teden še ni bil končan, do hmeljarskega kongresa upajo, da bodi zanj imeli uporabno dovoljenje. 
Rozmari Petek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta