Zavod Celeia Celje uspešen na razpisu Interreg Slovenija-Hrvaška: Dodaten denar za še več dogajanja

Sanja Verovnik Sanja Verovnik
11.09.2024 17:00

Z dvesto tisoč evri, kolikor jih bodo dobili, bodo Celjani nadgradili projektne aktivnosti. S tem bodo prispevali k oživitvi starega mestnega jedra.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dogajanje na Celjskem gradu bodo s pomočjo sredstev dodatno obogatili.
Gregor Katič

Iz Zavoda Celeia Celje so sporočili veselo novico - skupaj s partnerji iz Slovenije in Hrvaške so bili namreč uspešni na razpisu Interreg Slovenija-Hrvaška. Skupna vrednost projekta Krepitev čezmejne mreže živih gradov s spodbujanjem vključujočega in dostopnega čezmejnega kulturnega turizma je 1,87 milijona evrov, od tega jih bo Evropska unija prispevala 80 odstotkov. "Za svoje aktivnosti smo iz Evropske unije prejeli dobrih 200 tisoč evrov," so zadovoljni v zavodu. Cilj projekta Living Castles 2.0 je z vključevanjem in uprizarjanjem kulturne dediščine v turistične namene ter z razvojem in implementacijo novih kulturno-turističnih doživetij ter kulturno-turističnih ponudb spodbujati in krepiti čezmejni kulturni turizem s ponudbo višje kakovosti in manjšega števila edinstvenih doživetij skladno z lokalno in zgodovinsko identiteto podeželskih območij ter s potrebami ranljivih skupin.

"S projektnimi aktivnostmi bomo v časovnem, raznolikem in kakovostnem smislu nadgradili obstoječe vsebine programa Živa zgodovina na gradu. Razvijali bomo nova kostumirana tematska vodenja in z usposabljanji, ustreznimi kostumi, natančno opredeljenim protokolom zagotavljali visoko kakovost posameznih doživetij. Dogajanje na Celjskem gradu bomo s pomočjo sredstev dodatno obogatili. Ker so grofje Celjski posedovali tudi spodnji grad, danes Knežji dvor, bomo tudi na tej lokaciji z dogodki obenem prispevali k oživitvi starega mestnega jedra," je aktivnosti Zavoda Celeia Celje v okviru projekta Living Castles 2.0 na kratko predstavila direktorica Maja Voglar. Dodala je, da je uspeh na razpisu za zavod in doživetja na Celjskem gradu zelo pomemben: "S sredstvi, od Evropske unije bomo prejeli dobrih 200 tisoč evrov, bomo namreč hitreje, kot bi sicer, zagotovili raznoliko in kakovostnejšo kulturno-turistično ponudbo ter povečali splošno dostopnost celjske kulturne dediščine." 

Maja Voglar, direktorica Zavoda Celeia Celje: "Uspeh na razpisu je za zavod in doživetja na Celjskem gradu zelo pomemben."
Rozmari Petek

Living Castles 2.0 je sicer nadgradnja projekta Living Castles (Interreg SI-HR 2014-2020), ki si je prizadeval za ohranjanje in valorizacijo dvorcev in gradov z razvojem skupne čezmejne turistične ponudbe ter integracijo inovativnih aktivnosti ohranjanja in predstavljanja dediščine.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta