Zip line Celjska koča prvi preiskusil župan Bojan Šrot

Gordana Possnig Gordana Possnig
24.06.2020 16:00

Zip line na Celjski koči sodi med večje ZIP line parke v Sloveniji po skupni dolžini obeh jeklenic

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zip line Celjska koča - prvi uporabniki
Gordana Possnig

Celjska koča je v skladu s strategijo razvoja turizma v celjski občini namenjena različnih vrstah obiskovalcev. A Celjsko kočo vsakodnevno najbolj obiskujejo rekreativci, v veliki meri tudi ljubitelji adrenalinskih doživetij. Po zgrajenem letnem sankališču, pustolovskem parku in kolesarski progi, je izgradnja Zip-linea Celjska koča nujno nadaljevanje začrtane usmeritve. Danes so jo uradno predali svojemu namenu, prvi se je po njej spustil župan Bojan Šrot.
Izbrana trasa Zip-line jeklenica I., ki poteka s stolpa ob terasi hotela do pobočja Grmade v bližini Pečovniške koče. Z Grmade nazaj se po Zip-linu – jeklenici II. uporabniki spustijo do vznožja, kjer se po obstoječi Gozdni učni poti vrnejo na izhodišče. Adrenalinsko doživetje, ki poteka iz 10 metrov visokega stolpa, ki se nahaja ob hotelu, po jeklenici na pobočje Pečovnika v dolžini 426 metrov, povratni spust po jeklenici pa poteka iz pobočja Pečovnika nazaj na Celjsko Kočo v dolžini 403 metra, sta danes uradno odprla celjski župan Bojan Šrot in direktor podjetja ZPO Celje, Ivan Pfeifer. Dosežena hitrost spusta znaša več kot 40km/h, točka nad dolino pa je višja od 100 metrov. Zip line na Celjski koči sodi med večje ZIP line parke v Sloveniji po skupni dolžini obeh jeklenic. Promocijska cena za spust v obe smeri znaša 20 evrov, vsi adrenalinski navdušenci pa se bodo po njem lahko spustili že od danes dalje. Investicija je stala 171 tisoč evrov. (gp)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta