(FOTO in VIDEO) Monika Hrastnik na Pohorju peta, Žabjek dvajseti

D.Ži/STA
28.04.2019 12:50

Tudi danes je Mariborsko Pohorje v znamenju najhitrejših gorskih kolesarjev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek
Monika Hrastnik
Miha Dajčman

15.46 S spustom gorskih kolesarjev v konkurenci elite so je končal svetovni pokal na Mariborskem Pohorju. Najboljše volje je bil na koncu svetovni prvak Francoz Loic Bruni, edini Slovenec v finalu Jure Žabjek je bil 20.
Bruni je za 0,404 sekunde prehitel Britanca Dannyja Harta na drugem in za 0,764 sekunde Avstralca Troya Brosnana na tretjem mestu.
{instagram}https://www.instagram.com/p/BwzTAuWjXOx/{/instagram}
Najhitrejši Slovenec zadnjih sezone Žabjek, sicer član slovensko-kanadske ekipe Unior/Devinci Factory Racing, je z osmim mestom v sobotnih kvalifikacijah napovedal, da se vrača med najhitrejše na svetu, skoraj celotno lansko sezono je namreč izpustil zaradi poškodb.
Danes mu tako dobro ni šlo, vseeno pa je dobil potrditev, da je na pravi poti. Na 20. mestu je zaostal 5,403 sekunde.​
{instagram}https://www.instagram.com/p/BwzQFDIDSfG/{/instagram}
15.05
{instagram}https://www.instagram.com/p/BwzLw1QjQpK/{/instagram}
13.15 Ženske so  že opravile. Najboljša je bila Britanka Tahnee Seagrave, evropska prvakinja Monika Hrastnik pa je osvojila odlično peto mesto. Peta je bila tudi v sobotnih kvalifikacijah.
{twitter}https://twitter.com/mihadajcman/status/1122463014077259778?s=09&fbclid=IwAR0VvOMyjPWJuynv425N_czQOoxp1GLiHcBD06mq0JSzZZJxv88vFl_IsZY{/twitter}
{instagram}https://www.instagram.com/p/BwzDNPwDbi-/{/instagram}
12.30 Tudi danes je Mariborsko Pohorje v znamenju najhitrejših gorskih kolesarjev, saj se je na Štajersko po skoraj desetletju vrnil dvodnevni svetovni pokal v spustu. Med 269 prijavljenimi tekmovalci iz 33 držav je deset Slovencev. Čas je za finale mladincev in mladink, popoldan pa še članic in članov.

Andrej Petelinsek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta