(FOTO in VIDEO) Najprej ladjica, potem veliki oder: Naši odbojkarji zaključili izjemno uspešno sezono

Franja Žišt, A.L.
30.09.2019 14:49

Na Kongresnem trgu se je večtisočglava množica udeležila sprejema za srebrne odbojkarje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Slavje ob uspehu slovenskih odbojkarjev na evropskem prvenstvu se je zaključilo s sprejemom na Kongresnem trgu v Ljubljani. Veselega zaključka uspešne reprezentančne sezone, se je udeležilo večtisoč ljudi, še preden so slovenski športniki pozdravili zbrano množico, pa so se na Prulskem mostu vkrcali na ladjico. Navijači so jih lahko pozdravili na poti od Šentjakobskega mostu do Tromostovja.
{embed_youtube}https://youtu.be/yngfXlk0qJo{/embed_youtube}
Mi, Slovenci", "Kdor ne skače, ni Sloven'c!", "Slo-ve-ni-ja, Slo-ve-ni-ja" in drugi navijaški vzkliki so odmevali sinoči na Kongresnem trgu v Ljubljani, ko je množica norela od navdušenja, skakala, kričala in vihtela zastave. Po napetih športnih trenutkih minulih tednov so na sprejemu v prestolnici namreč lahko končno pozdravili svoje športne idole, našteto pa abecedi, a ne po čem drugem, razen navdušenju. Torej kajakaše in kanuiste, kolesarje in odbojkarje - še v nekoliko bolj sproščeni, netekmovalni različici.
{twitter}https://twitter.com/asjalednik/status/1178709031898230784{/twitter}
{twitter}https://twitter.com/asjalednik/status/1178706828517154817{/twitter}

Odbojkarji, ki so visoke skoke ob mreži priljubili navijačem
Robert Balen

Slovenski navijači "rešili" Francoze

Francoskemu organizacijskemu komiteju je po izpadu njihove reprezentance v polfinalu že trda predla. Bali so se prazne dvorane čez vikend, izpada dohodka. Pa s(m)o jih rešili Slovenci in jim vrnili nasmeh na obraz. "Ko smo čakali, ali se bodo mobilizirali Srbi, smo prejeli 500 dodatnih prošenj za vstopnice iz Slovenije," je pred finalom dejal Arnaud Dagorne iz francoske odbojkarske zveze. Slednja se je posebej potrudila, da bi privabila čim več domačih ljubiteljev odbojke. Na petkovem polfinalu proti Srbiji jih je bilo 12.500, a na sobotni tekmi za tretje mesto proti Poljakom pol manj. Pa čeprav so organizatorji cene vstopnic znižali za 30, 40 odstotkov, da bi le napolnili ogromno dvorano Bercy, ki za ekipne športe sprejme 16.000 obiskovalcev, za koncerte pa 20.000.
Evropski prvaki so sinoči sicer postali Srbi, Slovenci so jim morali priznati premoč.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta