(FOTO in VIDEO) Kljub nočnim uram najzvestejši navijači že na Brniku pričakali srebrne odbojkarje

A.L., STA
30.09.2019 06:02

Slovenski srebrni odbojkarji, aktualni evropski podprvaki, so v domovini. Na brniškem letališču jih je ponoči okrog poldruge ure zjutraj pričakalo okrog 150 navijačev, ki so nosilcem srebrnih odličij z letošnjega evropskega prvenstva stisnili roko, čestitali in prejeli tudi nekaj avtogramov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bojan Velikonja

Pozna ura povratka odbojkarjev s finala prvenstva stare celine v Parizu, ki so ga Slovenci izgubili s Srbi (1:3), je bila bržkone glavni razlog, da navijačev, ki so poskrbeli za fantastično vzdušje v Stožicah, ni bilo še več.
Večja bo množica danes ob 17. uri, ko bo Kongresni trg v Ljubljani gostil uradni sprejem za odbojkarje, pridružili pa sem ji bodo tudi junaka Vuelte kolesarja Primož Roglič in Tadej Pogačar ter kajakaša Eva Terčelj in Nejc Žnidarčič ter kanuist Luka Božič, dobitniki kolajn s svetovnega prvenstva v kajaku in kanuju ta konec tedna v španskem Seu d'Urgellu.

Bojan Velikonja
Bojan Velikonja
Bojan Velikonja

Ostaja kanček grenkobe

"Mogoče nam je zmanjkalo malo energije. Nismo bili stalni v 'side outu', to nam ni uspelo, tekmec se je v vsakem nizu odcepil in jim je bilo lažje igrati. Za nas pa je bilo igrati v Stožicah, ko je dvorana skoraj gorela, nekaj povsem drugega, kot pa igrati v kakšni drugi dvorani," je po finalu dejal kapetan Tine Urnaut.
Prav navijači so bili rdeča nit prvenstva. Pred EP so v odbojkarski zvezi upali, da bo dvorana Stožice vsaj približno polna. A ko je šlo zares, ni bila samo polna, ampak prepolna. V nekaj dneh je v športni Evropi postala sinonim za neosvojljivo trdnjavo, peklensko vzdušje v njej pa je nagnalo strah v kosti tudi svetovnim prvakom Poljakom in evropskim prvakom Rusom.
"Rad bi se zahvalil vsem navijačem, ki so bili v Parizu z nami. Ne morem pa reči, ali bi zmagali, če bi igrali v Ljubljani. V vsakem primeru hvala vsem," je o tem dejal Urnaut, ki je izpostavil tudi zelo dobro podporo na finalu v Parizu.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinsek
Andrej Petelinsek
Andrej Petelinsek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta