Ne le Luka Dončić, tudi Luka Slabe cveti v ZDA

Tomaž Ranc Tomaž Ranc
21.02.2020 09:48

Slovenski odbojkarski trener v ZDA se po olimpijskih igrah na Japonskem, kamor se je z ekipo uvrstil kot pomočnik trenerja ameriške ženske reprezentance, seli za glavnega trenerja ekipe ambiciozne univerze v Severni Karolini NC State Wolfpack Volleyball. Kaj meni o ameriški in slovenski odbojki in kako spremlja kralja Kopitarja in košarkarska rojaka Dončića in Dragića.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Luka Slabe in odbojkarica Mary Lake.
Twitter Luka Slabe

Prihaja nov mejnik na vaši trenerski poti. Po Olimpijskih igrah v Tokiu se iz Kalifornije selite na drugi konec ZDA, na vzhod, kjer boste glavni trener ženske univerzitetne ekipe v povsem novem okolju. Za kakšno sredino gre? V kakšno okolje se podajate?
"Po Tokiu se z družino selimo v zvezno državo Severna Karolina, v glavno mesto Raleigh. Pred kratkim sem namreč podpisal večletno pogodbo z državno univerzo Severna Karolina (North Carolina State University) za vodenje njene ekipe. Gre za izredno dinamično in hitro rastočo sredino. Po nekaterih statistikah je Raleigh trenutno najhitrejše rastoče mesto v ZDA, v katerega se na dan preseli 100 ljudi. Gre za regijo, kjer lahko v 20-30 kilometrih najdeš tri svetovno znane univerze. Poleg že omenjene državne univerze sta tukaj se zasebna univerza Duke, ena najuglednejših na svetu, in javna Univerza Severne Karoline. Za poznavalce športa in še posebej košarke bo zanimivo, da na univerzi Duke deluje tudi "Coach K" (Mike Krzyzewski, op.a.), sicer dolgoletni trener ameriške košarkarske reprezentance in dobitnik večih olimpijskih zlatih odličij, bil pa je tudi pomočnik trenerja ameriškega sanjskega moštva (Dream Team) iz leta 1992. Pred naborom za NBA pa je na severnokarolinski univerzi igral tudi Michael Jordan. Regija, kjer se nahajo te tri univerze, se imenuje Raziskovalni trikotnik (Research Triangle), saj ima tukaj sedež tudi več sto znanih domačih in tujih podjetjih. Vse tri univerze so usmerjene v raziskave in tehnične vede. Mesto Raleigh je sicer oddaljeno slabi dve uri vožnje do Atlantskega oceana in gorske verige Apalači."

Kaj to pomeni za vaše sodelovanje z ameriško žensko reprezentanco?
"To pomeni, da se bo po olimpijskih igrah moje sodelovanje vsaj v dosedanji obliki z reprezentanco končalo. Bom pa še vedno ostal njen svetovalec."

Luka Slabe, slovenski odbojkarski trener, v akciji.
Eddy
Luka Slabe, odbojkarski trener v ZDA, (levo), desno Karch Kiraly (glavni trener ameriške ženske reprezentance)
Tompkins Volleyball
Luka Slabe, odbojkarski trener. Tako so o prestopu poročali na spletni strani novega kluba, NC State Wolfpack Volleyball
Spletna Stran Kluba Nc State Wolfpack Volleyball
Luka Slabe se od ameriške ženske reprezentance poslavlja po OI v Tokiu.
Eddy
S kolajno za drugo mesto na Svetovnem pokalu za ženske na Japonskem septembra 2019
Osebni Arhiv
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta