Pet državnih rekordov pa tudi zmage niso manjkale

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
14.01.2020 12:41

Slovenski strelci so se izkazali na tridnevnem 26. mednarodnem tekmovanju z zračnim orožjem v Rušah

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Anja Prezelj je le za las zgrešila zmago, je pa postavila novo najboljšo slovensko znamko. 
Igor Napast

Strelsko društvo I. Pohorskega bataljona Ruše je brezhibno pripravilo tridnevno 26. mednarodno tekmovanje z zračnim orožjem v spomin na padli Pohorski bataljon in za VN Ruš, ki je v športno dvorano privabilo 230 mojstrov iz devetih držav. Velja omeniti pet slovenskih rekordov. Živa Dvoršak, Urška Kuharič, Klavdija Jerovšek so v soboto s puško dosegle 1874,7 kroga in rekord tretji dan še izboljšale na 1881, Anja Prezelj, Majda Raušl in Denis Bola Ujčič pa so z rekordnimi 1682 krogi tretji dan poskočile na kar 1692. Nova najboljša znamka Prezljeve s pištolo je 237,3.
Petkove mešane dvojice, nova olimpijska disciplina, Slovencem niso prinesle vidnejše uvrstitve. V soboto je z zračno puško slavila Hrvatica Estera Herceg, Urška Kuharič je bila tretja, Živa Dvoršak četrta. Med člani je zmagal Madžar Peter Vas, šesti je bil najboljši Slovenec Luka Lukić. S pištolo sta slavila Madžarka Renata Sike in Slovak Pavol Kopp, Raušlova je bila četrta, Jože Čeper peti. Slednji je bil v nedeljo sedmi, zmagal je Srb Dimitrije Grgić, pri dekletih se je na drugo mesto zavihtela Prezljeva, ki je za le 0,6 kroga zaostala za Hrvatico Mateo Omazić. Nove slovenske rekorderke so zmagale, moška ekipa Slovenije (Čeper, Sašo Stojak, Peter Tkalec) je bila druga.

Ptujčanka Majda Raušl je dvakrat z ekipo popravila najboljši slovenski izid. 
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta