Slovenci v olimpijski vasi: Malo bo žalostno, ker se ne da na polno živeti

Kdor se koncentrira le na tekme, ga covid omejitve sploh ne motijo, za druženje pa bo treba še kdaj izpolniti olimpijsko normo
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ni tako sproščeno, kot je bilo v Riu, a tudi v Tokiu se slovenski olimpijci dobro počutijo. Foto: Anže MALOVRH/STA
Anže Malovrh/STA

Olimpijska predtekmovanja v Tokiu že nekaj dni potekajo, a šele danes se bodo s slovesno otvoritvijo tudi uradno začele 32. olimpijske igre moderne dobe, ki bodo jutri imele že prve boje za kolajne. Da je urnik vsakič enak, ni povšeči naši najboljši strelki Živi Dvoršak, ki kljub že tretjemu nastopu na največjem športnem tekmovanju po Londonu in Riu de Janeiru ne bo doživela tega, kar si je želela že kot otrok.

Strelke vstajajo zgodaj

Živa Dvoršak bo tudi letos izpustila otvoritveno slovesnost.
Anže Malovrh/STA
Počasi člani naše reprezentance kapljajo v olimpijsko vas. Foto: Anže MALOVRH/STA
Anže Malovrh/STA

Prva zmaga že ob prihodu

Kot prva v judoistični odpravi bo tatamije preizkusila Maruša Štangar.
Anže Malovrh/STA

Včasih apartmaji, zdaj sobe

Če kdo zna odmisliti ves cirkus, je to Peter Kauzer, najizkušenejši slovenski olimpijec, ki je bil že v Pekingu pred 13 leti. A Japonska je vseeno prinesla nekaj novega, žal covid. "Malo bo žalostno, so kar strogi glede distance in ne moreš na polno doživeti olimpijske vasi in iger," pravi 37-letni Hrastničan, ki se je najboljše počutil, kjer je bilo najbolj sproščeno - v Braziliji. Tam je tudi osvojil medaljo. "V Riu mi je bilo najbolj všeč, ker je bilo najbolj po domače. V Pekingu in Londonu je bilo glede nastanitev in vsega vse na višjem nivoju. In tu je tudi," pravi Kauzer, ki mu je všeč, da je celotna reprezentanca skupaj. "Le da imamo samo sobe kot na drugih naših tekmah, na vseh prejšnjih olimpijskih igrah smo imeli apartmaje in prostor za druženje. Pa te postelje iz kartonov, nisem vajen spati na trdi postelji, sem se pa navadil," je malce potarnal Kauzer, ki pa je še vedno vesel, ko vidi kakšno zvezdo. Kot je tekvondoist Ivan Trajković sicer srečal "ugaslo" zvezdo, nekdanjega kitajskega košarkarja. "V jedilnici sem videl Jao Minga, res je ogromen človek," se je nasmejal Bistričan, ki si bo bojno opremo nadel v torek.

Anže Malovrh/STA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta