Svetovna serija v Ljubljani? Nora zadeva

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
03.08.2020 20:55

Kljub slavju Italijanov in Dank ter brez Slovencev v finalu je bila svetovna serija uspešna in atraktivna ter dobro sprejeta

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vid Jakopin (levo) in Tadej Boženk sta se kot najboljša predstavnika gostiteljev dokopala do malega finala. 
Aleš Oblak

Predsinoči se je na Kongresnem trgu v Ljubljani s finalnima tekmama končal turnir svetovne serije v odbojki na mivki. Med moškimi sta zmagala Italijana Andrea Abbiati in Tiziano Andreatti, ki sta z 2:1 v nizih premagala Avstrijca Clemensa Dopplerja in Alexandra Horsta. Italijana sta pred tem v tesnem polfinalu z 2:1 premagala lanska zmagovalca Tadeja Boženka in Vida Jakopina. Ženski finale je bil danski, v njem sta bili Clara Windeleff in Line Trans Hansen z 2:0 uspešnejši od Cecilie Kollner Olsen in Sofie Norager Bisgaard. Boženk in Jakopin sta turnir končala kot četrta, v boju za bronasto odličje sta z 0:2 klonila proti Avstrijcema Alexandru Huberju in Christophu Dresslerju.

Utrujena glava ni zdržala

"Počutje je bilo dobro, ampak utrujena glava ni vzdržala do konca. Dogodek v Ljubljani je tako ali tako nora zadeva. Pozdravljam, da se te stvari ohranjajo in nadgrajujejo, žal pa je bila pripravljenost ekip zaradi koronavirusa na nižji ravni, kot bi lahko bila, kar je vplivalo na kakovost iger," sta povedala Vid Jakopin in Tadej Boženk.

Poživitev poletnega mrtvila

Sta pa priložnost v svetovni seriji dobila Možič in Košenina, ki sta tekmovanje končala pred četrtfinalom, ko sta ju izločila najboljša Slovenca na turnirju. Pa čeprav ima prvi že veliko izkušenj s tem športom, med drugim je osvojil drugo mesto na evropskem prvenstvu do 18 let in peto na svetovnem prvenstvu do 21 let, v srednjeevropski ligi Mevza pa si je tekmece z različnimi soigralci pokoril v vseh starostnih kategorijah. "Turnir je bil velika poživitev v domala mrtvi sezoni. Predlani sem prvič igral v svetovni seriji, moj soigralec je bil Žiga Kumer, uvrstila sva se v osmino finala. Tokrat sva se z Alanom dobro ujela, izločila pa sta naju zelo izkušena in uigrana odbojkarja, ki igrata zgolj na mivki, kar je velika prednost. Kljub temu nisva nezadovoljna zapuščala Ljubljane, za nama je nova dragocena izkušnja," je razložil Rok Možič.

Alan Košenina
Aleš Oblak

Za medalje in denar, le točke nepodeljene

Da je bil turnir poživitev poletnih dogajanj v slovenski prestolnici, se strinja tudi njegov direktor in generalni sekretar OZS Gregor Humerca: "Organizacija je zaradi koronavirusa terjala veliko dela, veliko je bilo papirologije okoli urejanja vizumov in še česa, predvsem pa zaradi spoštovanja vladnih navodil in NIJZ v zvezi z virusom. Lahko rečem, da smo delo opravili na zadovoljstvo vseh. Žal nam je, da si tekem ni moglo ogledati več kot 400 gledalcev."

Aleš Oblak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta