(VIDEO) Dončićev Dallas v končnici, vendar njegovih 40 točk in 11 podaj ni zadostovalo za zmago

M.R., STA
03.08.2020 06:56
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Luka Dončić in Jevon Carter
USA TODAY Sports

Slovenski NBA zvezdnik Luka Dončić je v dresu Dallas Mavericksov blestel proti Phoenix Suns, a to ni zadostovalo za končno zmago. Kar 40 točk je dosegel, poleg tega pa je v statistiko vpisal še 8 skokov in 11 podaj, poleg tega je Latvijec Kristapas Porzingis dosegel še 30 točk, 8 skokov in 4 blokade, a Mavericksi so vseeno tesno klonili z izidom 115:117. 
Pri Phoenixu, ki je prvi del tekme zaostajal, na koncu pa prišel do tesne zmage, je bil s 30 točkami najboljši strelec Devin Booker in pomagal soncem do še druge zmage v nizu, čeprav so na nadaljevanje NBA prišli z najslabšim izkupičkom zahodne konference. 20 točk je dosegel Španec Ricky Rubio, 19 pa Cameron Johnson.
{embed_youtube}https://youtu.be/_a6eWoBy790{/embed_youtube}
Še pred začetkom tekme pa je bilo znano, da so si Mavericski zagotovili nastop v končnici, saj je ekipa Memphis Grizzlies tesno izgubila proti San Antonio Spursom. S tem je Dallasu zagotovljeno najmanj sedmo mesto v zahodni konferenci. 
Naslednja tekma Dallas čaka v torek, ko se bo pomeril s Sacramentom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta