(VIDEONAPOVEDNIK) Rok Možič: Na neki način že postajam zvezdnik

V mestu Romea in Julije smo obiskali najstnika, ki je ob prvem odhodu v tujino že postal najbolj učinkovit odbojkar najmočnejše lige na svetu. In nove ponudbe že prihajajo na mizo ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Potem ko je Mariboru pomagal do naslova državnih prvakov, Sloveniji pa do srebra na evropskem prvenstvu, se je Rok Možič prvič odpravil v tujino. Ne kamorkoli, ampak v osrčje dežele evropskih prvakov, v najmočnejšo ligo na svetu, Italijo. Adaptacija je bila ekspresna, še vedno najstnik je po petih krogih najučinkovitejši odbojkar lige, v kateri igrajo svetovni velezvezdniki, kot sta Wilfredo Leon in Earvin N'Gapeth. V samo petih tekmah je dosegel kar 110 točk. Tudi zato ne sam ne njegovi menedžerji ne morejo verjeti, ko kljub dveletni pogodbi z Verono že prihajajo na mizo nove ponudbe.

"Na neki način že postajam zvezdnik," nam je brez lažne skromnosti priznal Možič, ko smo ga obiskali v mestu Romea in Julije. Zakaj je šel raje tja kot sprejel kakšno nesramno bogato rusko ponudbo? Povedal nam je vse, tudi to, kam segajo plače najslabših in kam najboljših odbojkarjev v Italiji. Nismo mogli verjeti ušesom, da je odbojka eden redkih športov – če ne kar edini –, kjer so lahko zaslužki deklet celo višji.

Odbojkarji v italijanskih klubih so tudi deležni številnih ugodnosti, ki jih nudijo klubi. A pri tem je Možič naletel na eno težavo; ker še ni našel, bolje rečeno izpilil skupnega jezika z Italijani, ne sme voziti klubskega avta. Mora pa prvič v življenju doma sam čistiti, pomivati, kuhati – skratka skrbeti za gospodinjstvo. "Nič več večerje v hotelu mama, ko pridem s treninga," ugotavlja ob prvih korakih v samostojno življenje.

Čeprav je zapustil Maribor, svoje nekdanje soigralce še vedno budno spremlja in jim celo napoveduje možnost kakšnega presenečenja v ligi prvakov. Tudi sam iz rojstnega kraja dobiva številne obiske, pripravlja se celo avtobus z navijači, ves čas pa je na zvezi z reprezentančnimi igralci, ki so mu prav Verono tudi svetovali. A pred projektom SP 2022 se bo Rok Možič posvetil klubu, iz katerega želi zgraditi šampionsko moštvo. In postati odbojkarski Luka Dončić, s katerim ga tako radi primerjamo.

O VSEM TEM IN ŠE VEČ V OBSEŽNEM INTERVJUJU V PETKOVI ŠTEVILKI VEČERA

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta