Vlada srebrnim odbojkarjem namenila denarno nagrado, ob uspehu košarkarjev je Cerar napovedal spremembo zakonodaje

STA, M.R.
03.10.2019 12:34

Vlada republike Slovenije je na družbenem omrežju Twitter sporočila, da bo odbojkarski reprezentanci, ki je na nedavnem evropskem prvenstvu osvojila srebrno medaljo, namenila denarno nagrado v višini 50.000 evrov. Kolajno sodi med izjemne športne dosežke, je vlada zapisala v obrazložitvi. Na EP je sicer nastopilo 15 odbojkarjev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V nedeljo je slovenska odbojkarska reprezentanca na evropskem prvenstvu osvojila odlično drugo mesto in ponovila uspeh izpred štirih let.
Andrej Petelinšek

"Srebrna medalja moške odbojkarske reprezentance na evropskem prvenstvu sodi med izjemne športne dosežke, ki v svetu promovirajo Slovenijo in omogočajo njeno predstavitev tudi na področju turizma in gospodarstva. Sklenili smo, da @SloVolley nagradimo z denarno nagrado v višini 50.000 evrov," je tvitnila vlada.
{twitter}https://twitter.com/vladaRS/status/1179697786889162752{/twitter}

Cerar obljubil spremembo zakonodaje

Leta 2017 je vlada zlatim košarkarjem na evropskem prvenstvu namenila 17.080 evrov nagrade, nato pa s posebnim sklepom še dodatnih 50.000 evrov. Takratni premier Miro Cerar, ki je sedaj zunanji minister, je tudi obljubil, da bodo v prihodnjem mandatu naredili vse, da bo spremenjena zakonodaja, ki "bo znala bolje nagraditi dosežk vseh vrhunskih športnih rezultatov". 
Košarkarska zveza Slovenije se je nato odločila, da vsakemu članu ekipe nakaže 10.000 evrov nagrade. Ker jih je bilo 12 v ekipi, je bilo treba zbrati 120.000 evrov. Od te vsote je 67.080 evrov prispevalo ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, 7500 evrov se je nabralo od Bloudkove nagrade, 16.600 evrov je primaknil Olimpijske komite Slovenije, razliko (28.820 evrov) pa je pokrila sama košarkarska zveza.
Na ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport smo naslovili vprašanja glede sprememb zakonodaje in na odgovore še čakamo. Ko jih prejmemo, jih bomo objavili.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta