(FOTO) Sprejema odbojkarjev na Koroškem in v Slovenski Bistrici: "Medalja ne prekaša podpore"

Nova Gorica, Ravne in Slovenska Bistrica, kolajne so prispele v družinske kroge, med sosede in prijatelje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Po sprejemu v prestolnici so slovenske odbojkarje, ki so na evropskem prvenstvu osvojili srebrno medaljo, pozdravili še v domačih krajih. V Novi Gorici Dejana Vinčiča in Janija Kovačiča, v Izoli Mitjo Gaparinija, na Ravnah na Koroškem Tineta Urnauta in Klemna Čebulja, v Slovenski Bistrici kar četverico - Tončka in Žigo Šterna, Alena Šketa in Matica Videčnika. In še petega, bivšega soigralca Vida Jakopina, so povabili na oder, državnega prvaka v odbojki na mivki.
{twitter}https://twitter.com/PrimorskeNovice/status/1179094200454922242{/twitter}
{twitter}https://twitter.com/PrimorskeNovice/status/1179093651693154305{/twitter}
"Niti približno si nisem predstavljal, da bo toliko ljudi, fantastično, takšna podpora je nekaj neverjetnega, res sem hvaležen. Na igrišču smo bili mirni, po tekmah pa so nas prevzele emocije. Sploh pa, ko smo prišli domov, na Brniku, v Ljubljani, tukaj. Podpore ne prekaša nobena medalja," je bil pred več sto ljudmi na Koroškem ganjen kapetan reprezentance Tine Urnaut.
Če so Slovenci navijali z enim srcem, so Korošci z dvema, je dejal ravenski župan Tomaž Rožen - z enim za Urnauta, z drugim za Klemna Čebulja, ki je zaradi klubskih obveznosti rojake pozdravil prek skypa: "Vsi skupaj smo si zaslužili medaljo. Je velika nagrada za vse nas Slovence, Korošce. Hvaležen sem, brez vas sigurno pred 15 leti ne bi začel igrati odbojke."

Tine Urnaut je na Koroškem že napovedal nov uspeh.  
Urška Polanc
Vsi za enega, eden za vse, so dejali na Štajerskem in športnikom so se pridružili muzikanti. 
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta