(FOTO) Vesolje med nami: V Mariboxu premiera novega slovenskega mladinskega filma, ki je mnoge zelo ganil

Za.B
22.04.2022 13:30

V Mariboru so premierno predvajali celovečerni prvenec režiserke Rahele Jagrič Pirc, sicer občinstvu znane tudi po režiji nadaljevanke Najini mostovi. Gledalce je presenetilo tudi nekaj drugih članov filmske ekipe.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Režiserka in soscenaristka Rahela Jagrič Pirc ter igralki Irena Mihelič in Manca Dorrer.
Mediaspeed

Sinoči so si gledalci v Mariboxu premierno ogledali nov slovenski mladinski film Vesolje med nami. Svoj celovečerni prvenec je, skupaj s filmsko ekipo, predstavila režiserka Rahela Jagrič Pirc, sicer občinstvu znana tudi po režiji nadaljevanke Najini mostovi. 

Voditelj premiere, večerovec Denis Živčec in igralka Manca Dorrer.
Mediaspeed

Vesolje med nami je drama o odraščanju, ki se odvije v Kostanjevici na Krki, kamor Tobi z mamo pripotuje iz Kanade na obisk k babici. Temnopoltega 14-letnika lokalno okolje ne sprejema, zato prosti čas preživlja z oslepelim lastnikom starega observatorija Hermanom, ki ga spozna po naključju.

Mediaspeed

"Mislim, da je to film, ki je združil vaško zaplankanost in neskončnost vesolja z vsemi skrivnostmi," je po projekciji filma razmišljal voditelj Denis Živčec, sicer novinar Večera. 

Mediaspeed

"Se strinjam, da film prikaže na nek način to vaško zaplankanost. Sama k sreči nimam tovrstnih izkušenj. Verjamem, da je zmeraj v življenju treba dati prostor drug drugemu, prostor za različna mnenja. V času odraščanja se vsakdo kdaj počuti kot vesoljec. Ne samo zaradi barve kože, tudi zaradi drugih stvari, zaradi nepripadnosti," je dodala igralka Manca Dorrer

Direktor fotografije Darko Herič.
Mediaspeed

V spletu čustev in dinamičnih dogodkov se glavna protagonista Tobi in mama soočata s perečimi odnosi, potlačenimi strahovi in lokalno družbo, ki nanju gleda, kot da sta z drugega planeta. 

Ekipa filma Vesolje med nami po premieri v Mariboxu.

Rahela Jagrič Pirc, režiserka in koscenaristka: "Osebno so mi blizu mladinski filmi, ki imajo sporočilnost še na neki drugi ravni, ne samo za mlado publiko. Pomembno se mi zdi, da v mladinskem filmu najdejo sporočilnost tudi starši, odrasli. Film kar kliče po nekih vzporednih zgodbah, ki niso namenjene zgolj najstnikom."

Piarovka Jagoda Djordjević, Pepermint PR, in igralka Alenka Cilenšek.
Mediaspeed.net

V filmu vlogo babice odigra Irena Mihelič, znana igralka SNG Maribor: "Iskreno povem, da je bila to neprecenljiva izkušnja. Bili smo prekrasna ekipa, dobro smo sodelovali, se družili ... Nobene zavisti, res čudovito je bilo ustvarjati s to ekipo. Lahko rečem, da je bila to ena mojih najlepših izkušenj v življenju."

V dobri družbi je uživala Tamara Zupanič Čučnik, novinarka Radia Maribor.
Mediaspeed.net

Mariborčan pa je tudi direktor fotografije Darko Herič: "Čarovnija tega filma je, po moje, da toliko kot je gledalcev, toliko je načinov gledanja tega filma."

Piarovki za vsa vesolja. Jagoda Djordjević in Duška Žolger
Mediaspeed.net
V vesolju še ni bil, Zemlje pa je videl že kar nekaj. Film si je ogledal tudi Miran Bende, lastnik potovalne agencije Galileo 3000.
Mediaspeed.net
Premiero in pogovor s filmsko ekipo je povezoval Denis Živčec, novinar Večera. 
Mediaspeed.net
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta