Oglasili so se preiskovalci: Dejstva so jasna. Orožje je bilo predano gospodu Baldwinu in je izstrelilo pravi naboj

28.10.2021 07:56
Zasegli so okrog 500 nabojev, tako slepih kot pravih, ki so jih našli na usodnem snemanju filma.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pristojna šerif in tožilka na novinarski konferenci. 
Reuters

Iz pištole, ki jo je med snemanjem filma Rja sprožil igralec Alec Baldwin, je bil izstreljen pravi naboj in so ga potegnili iz ramena ranjenega režiserja Joela Souze, je sporočil šerif okrožja Santa Fe v Novi Mehiki Adan Mendoza. Pomočnik režiserja pa je priznal, da pištole ni dobro preveril, preden jo je predal igralcu. 

"Dejstva so jasna. Orožje je bilo predano gospodu Baldwinu. Orožje je bilo delujoče in je izstrelilo pravi naboj, ubilo Halyno Hutchins in ranilo Souzo," je povedal šerif na skupni novinarski konferenci z okrožno tožilko Mary Carmack Altwies.

Pristojna šerif in tožilka na novinarski konferenci. 
Reuters

Preiskovalci so na prizorišču snemanja filma zasegli okrog 500 nabojev, tako slepih kot pravih. Svinčenega, ki je bil izstreljen iz pištole, so potegnili iz ramena režiserja. Zasegli so tudi tri pištole. Ob tisti, s katero je streljal Baldwin, je bila ena plastična, druga pa ni delovala. Dokaze so predali zvezni policiji FBI za nadaljnjo preiskavo. 

Zaslišali so vse neposredne priče tragedije, pogovoriti pa se nameravajo še z vsemi, ki so bili na sceni. Mendoza je dejal, da Baldwinova orožarka Hannah Reed Gutierrez in pomočnik režiserja David Halls sodelujeta s preiskavo. Reed Gutierrezova je povedala, da je na dan snemanja posebej preverila vse slepe naboje, da ne bi bilo med njimi pravega. Med kosilom so bile pištole zaklenjene, naboji pa so bili na odprtem vozičku. Zagotovila je, da nikoli na sceni niso imeli pravih nabojev.

Baldwin je vadil kavbojsko potegovanje pištole in merjenje. Sedel je v cerkveni klopi scene in vadil, kako se izvleče pištola. Ko je odjeknil strel, se je snemalka Hutchinsova prijela za trebuh in se sesedla.

Prizorišče snemanja, na katerem se je zgodila tragedija.
Reuters

Tožilka je zdaj napovedala kazenski pregon, če bodo to zahtevala dejstva in dokazi, trenutno pa naj bi bile na mizi vse opcije. Baldwin je pištolo dobil v roke od Hallsa, ki mu je povedal, da ni napolnjena. Detektivom je priznal, da pred tem ni povsem pregledal pištole in da se ne spomni, ali mu je Reed Gutierrezova pokazala nabojnik in kaj je v njem.

Halls je bil že leta 2019 obtožen, da ni upošteval varnostnih pravil na snemanju, in je izgubil službo.  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta