(VIDEO) V javnost prišel intervju Angeline Jolie o Bosni: "Bilo mi je slabo, svet je vedel, kaj se dogaja"

D.Ži
18.01.2021 11:36
Po snemanju filma V deželi krvi in medu je hollywoodska zvezdnica Senadu Hadžifejzoviću dala zelo iskren intervju, ki je zdaj končno prišel v javnost.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Face TV iz Sarajeva je objavil še ne videni intervju s hollywoodsko zvezdnico Angelino Jolie, ki je leta 2012 nastal po premieri filma V dežela krvi in medu, z igralko in režiserko pa se je pogovarjal novinar Senad Hadžifejzović. "To je bil eden najlepših večerov v mojem življenju. Film sem posnela, da bi svet osvestila o tem, kar se je zgodilo v Bosni in Hercegovini. Bila sem zelo živčna in upala sem, da bodo ljudje film dobro sprejeli," je dejala. Razkrila je, da jo je zaradi filma o BiH poklical takratni ameriški predsednik Obama, ki se je hotel srečati tudi z igralko Zano Marijanović.

Snemanje filma je zanjo bila zelo intenzivna izkušnja. "Bilo je zelo vznemirjajoče, zlasti zaradi mednarodne skupnosti, ki je izdala ljudi v tej državi. Bilo je šokantno. Ko sem začela raziskovati, sem pomislila, da svet tega resnično ni vedel. Pa sem hitro ugotovila, da je svet vedel - to je bilo najhuje. To so bila devetdeseta, bila sem najstnica, a to se je dogajalo in dovolili so, da se dogaja. Ko sem videla razsežnosti tega, kar se je zgodilo, mi je postalo slabo," pravi Angelina. Novinar je nato dejal, da je Angelina samo dvakrat javno zajokala - prvič zaradi svoje mame in drugič zaradi Bosne in Hercegovine, kar naj bi kazalo na to, kako globoka so njena čustva do te države. Intervju je nastal v času, ko je še bila poročena z Bradom Pittom, ki je njen projekt takrat močno podpiral.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta