(VIDEO) Prvič po Balaševićevi smrti se je z zelo ganljivim sporočilom oglasila žena Olivera

D.Ži
03.03.2021 09:56
Na svoj način je obeležila mednarodni dan maternega jezika in nas opomnila, kako pomembno se je zavedati svojih korenin.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Prvič po moževi smrti se je na Instagramu oglasila Olivera Balašević. Na poseben način je obeležila mednarodni dan maternega jezika in delila posnetek iz oddaje, v kateri je gostovala in govorila o tem, kaj ji pomeni jezik. "Živimo v čudnih časih. Kar je že običajno daleč, se zdi še dlje. A kar nam je blizu, je vse bližje in bližje. V kaosu tega izkrivljenega ogledala pandemije in absurdov, kdo sploh smo, če ne strmimo k vrednotam," je začela. Meni, da dnevu maternega jezika dolgujemo vsaj hvaležnost, ker nas opominja, da ne pozabimo na svoje korenine in to, kar smo. Ker nas spominja na mame, babice in nas same. Sprašuje se, če je materni jezik tisti, ki so nas ga naučile matere, ali je to tisti, ki ga učimo govoriti svoje otroke. 

"Moja mama ga žal ni imela. Odraščala je v nekih drugih časih in za vedno ostala brez izvirnega jezika, ki piše naše prve zgodbe. Morda pa ga je imela, pa tega ne vemo. Kakor koli že, sreča je, da imajo planeti svoj jezik in da se razumejo," razmišlja. Dodaja, da si šteje v veliko čast, da lahko ob obeležitvi 20. mednarodnega maternega jezika pove nekaj besed .

"Tistih iz najbolj skritih kotičkov duše, ko iz vas spregovori otrok vojne sirote, ki je odrasel prav tukaj, v Kovačici. Z mojega planeta so si mi prišepnili, da vas spomnim, da ne pozabljate, ampak se spominjate," je sklenila Olivera Balašević. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta