Bojan Petan se objavljenega pogovora z ministrom Andrejem Vizjakom ne spominja

Miha Raičevič
22.10.2021 12:34
Podjetnik Bojan Petan ima resne pomisleke o avtentičnosti objavljenega posnetka, domnevno 14 let starega pogovora med njim in tedanjim gospodarskim ministrom Andrejem Vizjakom. Kot je zapisal v izjavi za javnost, se takšnega pogovora ne spominja, zato se zavzema, da pristojni organi raziščejo njegov nastanek, avtentičnost in posredovanje v javnost.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bojan Petan 
Robert Balen

"Glede na ponavljajoče se medijske objave v zvezi s posnetkom domnevnega pogovora med mano in ministrom Vizjakom poudarjam, da nikoli nisem snemal nobenega svojega pogovora s katerokoli osebo, vključno z ministri katerekoli od slovenskih vlad," je v današnji izjavi za javnost zapisal Petan.

Enako kot Vizjak, v aktualni vladi minister za okolje in prostor, ima pomisleke v avtentičnost posnetka, ob čemer se zavzema za to, da pristojni organi raziščejo nastanek, avtentičnost in posredovanje v javnost objavljenega zvočnega posnetka.

Pop TV je v ponedeljek objavil 14 let star posnetek, na katerem naj bi tedanji gospodarski minister Vizjak Petanu predlagal, kako se izogniti plačilu davka. Vizjak je dan za tem ob vladnem obisku obalno-kraške regije posnetek in njegovo celotno montažo označil za manipulacijo, v sredo pa je za časnik Delo napovedal, da bo vložil ovadbe proti snemalcem in tistim, ki so posnetke uporabili.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta