(VIDEO) Ste slišali? Brata Bql na Emi 2022 šokirala gledalce: "Rok, kaj takega!"

D.Ži
17.02.2022 10:28

Ko smo že mislili, da sta nad Emo dvignila roke, sta se brata Piletič odločila na najbolj razvpitem slovenskem festivalu napeti mišice. In glasilke.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Adrian Pregelj/RTV SLO

Dnevi do finala Eme tečejo, gledalci pa svoje misli in vtise o videnem v polfinalu še zbirajo. Tako zelo nepredvidljiv končni razplet najbrž ni bil še nikoli, saj jasnega favorita ni. Tudi tista dva, v katerih so mnogi že ob začetku slovenske evrovizijske sezone videli velika favorita, sta v tekmo vstopila nepričakovano tiho, brez velikega pompa. No, kasneje je postalo precej glasno. Bratska dvojica Bql se za vozovnico proti Torinu bori s skladbo Maj, ki se slogovno precej razlikuje od tega, kar smo od Roka in Aneja Piletiča bili doslej vajeni.

V finale sta se prebila, med čakanjem na razplet pa Maj precej pozornosti priteguje na družbenih omrežjih. V manj kot 24 urah je skladba na YouTubu po levi prehitela konkurenco in se uvrstila na prvo mesto najbolj vročih videov v Sloveniji. Za seboj sta Piletiča pustila celo MC Stojana in tradicionalno nepremagljivo spletno ljubljenko Senido. Trenutno sta na drugem mestu. 

Tudi poslušalci so presenečeni. Ne le zato, ker sta se Bql po dveh Emah, na katerih bi gladko slavila, če bi bolj na njuni strani bili tudi žiranti, vrnila v evrovizijski cirkus, temveč tudi zato, ker so tokrat res do izraza prišle njune glasovne sposobnosti. "Nismo vedeli, da lahko gre Rok tako visoko," so presenečeni poslušalci, ki jih je starejši Piletič šokiral z nekaj visokimi toni. Očitno je, da sta glasbenika zadnja leta ob ostalih mišicah trenirala tudi glasilke. 

"Rok, kaj takega!" so presenečeni nekateri. No, povsem presenetljiv njegov razpon ni, saj smo ga slišali že v skladbi Na valentinovo, kjer prepeva ob Manci Špik

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta