Primož Roglič je olimpijski prvak v kronometru! Njegov komentar po zmagi: Nisem specialist za kronometer, to je neverjetno

M.R.
28.07.2021 09:56
Primož Roglič je na današnjem kronometru pripeljal v cilj z najhitrejšim časom. Praktično na vseh vmesnih časih je bil najhitrejši, drugi je bil Nizozemec Tom Dumoulin.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Primož Roglič na današnjem kronometru.
EPA

Pred Primožem Rogličem se je na pot podal Nizozemec Tom Dumoulin, ki je pred tem v cilj pripeljal kot najhitrejši, a ga je naš kolesar prehitel za dobro minuto. Za največjega favorita je verjetno veljal Belgijec Wout Van Aert, ki pa je za Rogličem zaostal več kot minuto in pol in se je v cilj pripeljal kot peti, končal pa kot šesti. 

Roglič je za TV Slovenija po zmagi dejal, da se sicer nima za specialista za kronometer in da je njegov dosežek neverjeten.

Tretji je bil Avstralec Dennis Rohan, ki je za Rogličem zaostal za minuto in skoraj štiri sekunde, četrti je bil Švicar Stefan Kueng, peti pa Italijan Filippo Ganna, ki je šel sicer zadnji na pot.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta