Ana Vita Verneker iz Kotelj je naj atletinja leta 2022, priznanje tudi trenerju Urošu Verhovniku

N.S.
09.11.2022 09:02

Atletinja Koroškega atletskega kluba z Raven Ana Vita Verneker je na svečani razglasitvi najboljših slovenskih atletov in atletinj postala najboljša v kategoriji pionirk (U16). Priznanje tudi za trenerja Uroša Verhovnika.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ana Vita Verneker
Atletska Zveza Slovenije

Na tradicionalni prireditvi Atletske zveze Slovenije sta v kategoriji članov po pričakovanju najboljša slovenska atleta za leto 2022 postala Kristjan Čeh (Ptuj) in Tina Šutej (Kladivar). Naj trener je Milan Kranjc, ki vadi Šutejevo, prvi klub je Mass Ljubljana, najboljši organizator pa Krka Novo mesto. V kategoriji mlajših članic je naj atletinja leta postala Lia Apostolovski (Mass), med mlajšimi člani pa je to uspelo Vidu Botolinu (Kladivar). V kategoriji starejših mladink in mladincev sta najboljša Veronika Sadek (Mass) in Matic Ian Guček (Kladivar), med mlajšimi mladinkami in mladinci pa Brina Likar (Triglav) in Žan Ogrinc (Poljane). V kategoriji pionirk je naj atletinja leta 2022 postala Ana Vita Verneker (Koroški atletski klub), med pionirji pa Aljaž Škrinjar (Kronos).

"Vso sezono smo z veseljem spremljali izjemne dosežke, ki jih je Ana Vita nizala na vseh možnih tekmovanjih, na različnih tekaških razdaljah. In seveda je nemogoče, da bi ti rezultati ostali spregledani v slovenski atletski in ostali športni javnosti. V sicer izjemni generaciji mladih slovenskih atletinj je letos Ana Vita pokazala največ in ob glasovanju slovenskih atletskih trenerjev, novinarjev in strokovnih delavcev, zasluženo prejela to laskavo priznanje. Za Mojco Vavče, ki je to priznanje prejela v kategoriji mladink, je to druga atletinja Koroškega atletskega kluba, ki ji je uspel tovrsten dosežek," sporočajo iz kluba. Levji delež k uspehu je prispeval tudi njen trener Uroš Verhovnik, ki kot nacionalni panožni trener z veliko mero strokovnosti in entuziazma že skoraj tri desetletja skrbi za tekmovalno atletiko na Koroškem.

S trenerjem Urošem Verhovnikom
Koroški atletski klub
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta