Donacije za obnovo po poplavah še niso usahnile

Jasmina Detela Jasmina Detela
02.01.2024 10:09

Tri koroške in tri občine v Savinjski dolini so pred novim letom od Zavarovalnice Sava prejele donacijo v vrednosti po 50 tisoč evrov na občino

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Donacijski ček so jim predali v prostorih slovenjgraške mestne občine 
Jasmina Detela

Zavarovalnica Sava je trem koroškim občinam, Dravogradu, Črni na Koroškem in Slovenj Gradcu, podarila donacijski bon v vrednosti 50 tisoč evrov za obnovo po ujmi. Slovenjgraška občina bo denar porabila za obnovo mostu v Pamečah pri Slovenj Gradcu in na ta način tudi sofinancirala projekt Varna šolska pot.

"Veseli smo, da lahko tudi na tak način prispevamo k lokalnemu okolju, v katerem delujemo," je ob predaji donacije dejal direktor slovenjgraške poslovne enote Peter Slemenik. Slovenjgraški župan Tilen Klugler je ganjen dejal, da bodo ta denar porabili za sanacijo brvi med Gradiščem in Trobljami, prek katere poteka varna šolska pot in je bila uničena v avgustovskih poplavah. Potrudili se bodo za čim prejšnjo sanacijo.

V Dravogradu bodo s sredstvi, ki so jih prejeli od zavarovalnice, obnavljali otroško igrišče ob Meži, v Črni na Koroškem pa Kovačevo ulico (prav tako varno šolsko pot). 150 tisoč evrov je Zavarovalnica Sava donirala tudi trem občinam v Savinjski dolini. Po 50 tisoč evrov so prejele občina Laško, Ljubno in Žalec.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta