Ekstremni tek po impresivni trasi v neokrnjeni koroški naravi

Žana Vertačnik Žana Vertačnik
02.08.2019 16:03

Le nekaj dni pred premiernim tekmovanjem organizatorji beležijo okoli 400 prijavljenih. V pestri mednarodni zasedbi največ slovenskih tekačev

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Priprave na K-24 Ultra trail so v Črno vnesle poseben utrip.
Klemen Pušnik

Manj kot teden dni je še do premierne izvedbe K-24 Ultra traila in napetost ob ogromnem organizacijskem zalogaju zdaj v Črni na Koroškem kot osrednjem kraju dogajanja že dodobra narašča. Okoli 400 je prijavljenih tekmovalcev, ki se bodo podali na enega izmed izzivov, na 100- ali 50-kilometrsko progo, ki ju je skrbno pripravila ekipa pod vodstvom organizatorja, Črnjana Klemna Pušnika: "Naš cilj je bil 300 tekmovalcev, 150 na vsaki razdalji. A vidi se, da smo dobro delali, hodili po drugih tekmah predstavljat našo - ne samo v Sloveniji, tudi v tujini." Od vseh prijavljenih je 25 odstotkov žensk. Veliko je Korošcev med slovenskimi tekmovalci, ki v raznoliki mednarodni zasedbi - prihajajo iz kar 22 držav - predstavljajo večino prijavljenih.

V podzemlje Pece, nato na vrh

Da se v kraju v zadnjih tednih čuti prav poseben utrip, pritrdi županja Romana Lesjak. "Vidim, kako se ljudje pripravljajo. Vidim jih ob vseh urah, ni pomembno, kdaj, zjutraj, popoldne, zvečer ali ponoči, hodijo tukaj mimo in se pripravljajo," nam je povedala v središču kraja, kjer bo začetno in končno mesto za obe različici trase.

Priprave na K-24 Ultra trail so v Črno vnesle poseben utrip.
Klemen Pušnik

Prostovoljci teren dobro poznajo

Majhna ekipa je v sklopu priprav priredila še nekaj oglednih tur. "Udeležencev je bilo od 50 do 100, priredili smo različne zahtevnosti in dolžine. Črna je videla, da se nekaj dogaja, vedno več je bilo tekačev, tudi sami so začeli hoditi po teh novih poteh, sploh po 50-kilometrski, ki sem jo trasiral jaz," razlaga Pušnik, ko pove, da se bo na krajšo progo v sobotnih jutranjih urah podalo 160 tekmovalcev, na daljšo pa 240.

Priprave na K-24 Ultra trail so v Črno vnesle poseben utrip.
Klemen Pušnik

V prihodnje širitev znamke

Vesela je tudi županja, ki je navdušena nad organizacijo in promocijo dogodka, v tem tudi vidi razlog za tolikšno število prijavljenih. "Obkrožajo nas prečudovite gore, in da jih na tak način promovirajo, se mi zdi zelo pomembno. Upam, da naše planine niso toliko nevarne, da bi povzročale kakršnokoli potencialno nevarnost. Res si želim, da se ta dogodek izpelje v redu in predvsem varno," je povedala.

Na 50- in 100-kilometrsko progo se bodo podali tekmovalci v prihajajočem tekaškem vikendu.
Tomo Jeseničnik
Priprave na K-24 Ultra trail so v Črno vnesle poseben utrip.
Bogdan Tušek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta