(FOTO in VIDEO) K24 Skupaj za Črno: Tekači so nazaj in niso pozabili

Urška Polanc Urška Polanc
16.09.2023 10:30

Z zamikom in nekoliko drugače danes v Črni na Koroškem trail K24. Zmagovalec dirke je Francoz Dimitri Chapelle, prva ženska na cilju je Martina Klančnik Potrč.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Urška Polanc

Z besedami Črna je nazaj so organizatorji športnega društva K24 to jutro pozdravili veliko množico tekačev, športnikov in podpornikov, ki so se danes v Črni na Koroškem zbrali predvsem z dobrodelnim namenom. "Imeli smo težke trenutke, a tako kot smo že večkrat slišali, vrnili smo se oziroma se bomo še močnejši, dan je lep, proga je lepa," je preden se je skupaj z okoli 150 tekači podal na dobrodelno dirko povedal Klemen Pušnik, eden od organizatorjev. Hvaležni so, da je obisk tako dober že na rekreativni prireditvi, predvsem pa za vse dobrodelne prispevke, ki bodo šli v prave roke - roke gasilcev in gorskih reševalcev iz Črne -, ga je dopolnil še druga gonilna sila prireditve Bogdan Tušek.

Urška Polanc

Tudi odmevno prireditev K24 Ultra trail race so namreč avgusta "odplaknile" katastrofalne poplave v Črni na Koroškem, zdaj pa so jo organizirali v nekoliko drugačni obliki. Večina tekačev, ki smo jih ujeli pred startom, tudi starejši par iz Ljubljane, so nam povedali, da so bili prijavljeni že avgusta, zato je jasno, da so prišli tudi danes, ko lahko kraju, ki jim je z leti in prireditvijo posebej prirasel k srcu, pomagajo na način kot najbolje znajo. Od blizu in daleč so prišli športniki. Za dobrodelni namen, da pomaga tistim, ki si bili prizadeti v poplavah, je prišla Ravenčanka, ki se vedno udeleži takšnih domačih tekem, danes sicer teče sama, drugače pa s partnerjem. 

Da je posebej blizu organizatorjem, leta 2019 je bilo njegovo prvo tekmovanje v Sloveniji, nam je povedal Dimitri Chapelle, zmagovalec današnje dirke. "Všeč mi je Črna, organizacija te prireditve, zdi se mi, da gre za družinsko dirko. Zelo sem si želel biti tukaj po vsem tem, kar se je zgodilo. Že avgusta sem želel priti pomagati, a so me zavrnili zaradi omejene dostopnosti. Zdaj je pravi čas, da pridemo, pomagamo kot lahko in pokažemo, da nismo pozabili (nanje)," je še dodal Francoz, ki se je pred dvema letoma preselil na Vrhniko. 

Urška Polanc

"Prijavljena sva bila že avgusta, potem pa sva rekla, da greva tudi danes, vse za dober namen. Prej sva dosti trenirala, a zdaj po poplavah več ne. Super, da to danes poteka, res paše druženje. Veliko sva v preteklem mesecu sodelovala in pomagala prizadetim v poplavah. Nisva najbolje pripravljena, bova videla kako bo," sta nam pred začetkom povedala nasmejana Kaja in Tine Ferk s Prevalj.

Urška Polanc

"Na tekmi bi bila že avgusta, sva pa potem v Črno prišla pomagati čistiti. Prihajamo z Vrhnike, vsako leto sva na tekmi, tu se počutiva že skoraj kot doma," je dejala Pika Neža Pajnič.

Urška Polanc

Ob startu in cilju, umeščenem v središče Črne, pred kulturni dom, poteka pester kulinarični in glasbeni spremljevalni program, rdeča nit dogodka pa zbiranje prostovoljnih prispevkov. Blagajn tokrat ni, vse, tudi bogat srečelov, za katerega so se aktivirali številni lokalni podjetniki in turistični ponudniki, je zasnovano na prostovoljnih prispevkih.

"Vsak, ki pride v Črno in izkaže neko solidarnost, si zasluži naš globok poklon, beseda hvala je za ta dejanja premalo. Uživajte v sončnem vremenu, varen korak vam želim in hvala, da ste v teh trenutkih skupaj z nami - skupaj za črno. PGD Črna in gorski reševalci so pokazali svojo srčnost in plemenitost, pokazali, da svoje poslanstvo jemljejo resno in da so pripravljeni pomagati kadarkoli in komurkoli, oni si pa zaslužijo največji aplavz," je danes v Črni povedala županja Romana Lesjak

K24, Črna na Koroškem, tek, dobrodelnost, gasilci
Urška Polanc

 


 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta