(FOTO in VIDEO) Poljana pri Prevaljah: Ko je najtežje, jih naprej žene tovarištvo

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
25.07.2020 21:40

Skupina desetih pohodnikov je v organizaciji Zveze združenj borcev za vrednote NOB po štirih dneh hoje, ki simbolizirajo štiri leta druge svetovne vojne na Slovenskem prispela na Poljano pri Prevaljah.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nejc Strojnik

Z akcijo so obeležili 75. obletnico konca druge svetovne vojne, izpostavili vrednote partizanskega boja in sporočili javnosti, da je prav graditi na njih. Skoraj 130 kilometrov dolg pohod, ki so ga poimenovali Od upora do svobode, so začeli pri spomeniku vstaje v Šmartnu pri Tacnu, na kraju, kjer je bil 22. julija 1941 sprožen prvi strel na okupatorja na slovenskih tleh in ga danes ob 11. uri končali pri spomeniku svobodi in miru na Poljani pri Prevaljah, kjer je 14. in 15. maja 1945 potekala zadnja bitka. "Hvaležen sem vsem, ki so sodelovali. Niti približno si nismo predstavljali, da se bo na Poljani zbralo toliko ljudi iz cele Slovenije," je bil po premagani poti zadovoljen generalni sekretar zveze Aljaž Verhovnik. Dejal je, da pot ni bila lahka in da jim tudi vreme ni bilo naklonjeno ter poudaril, da okoliščine in vremenske razmere niso bile naklonjene niti borcem v vojni, a so vseeno zmogli. 
{embed_youtube}https://youtu.be/prXrTns6nNw{/embed_youtube}

Nejc Strojnik
Nejc Strojnik
Nejc Strojnik
Nejc Strojnik
Nejc Strojnik
Nejc Strojnik
Nejc Strojnik
Nejc Strojnik
Nejc Strojnik
Nejc Strojnik
Nejc Strojnik
Nejc Strojnik
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta