(FOTO) Malčkov tek na Ravnah spet rekorden

N.S.
24.05.2022 14:47

Okoli 1.200 mladih nadobudnežev in njihov staršev se je minulo soboto v športnem duhu družilo v Grajskem parku na Ravnah.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Malčkov šport

Največji športno-rekreativni tekaški dogodek za otroke na Koroškem je znova podiral rekorde. Poleg tradicionalnega Malčkovega teka so organizatorji najmlajšim pripravili tudi različne zabavne in ustvarjalne aktivnosti, nekoliko starejši otroci pa so lahko spoznali sledi, ki vodijo do Modrega volka. Malčkov tek je posvečen otrokom in njihovim družinam, saj najmlajše skozi športno igro in zabavo spodbuja h gibanju ter aktivnemu preživljanju prostega časa. Na Ravnah je tako teklo več kot 400 otrok, tekaško motivacijo sta dvigovala Spidi in Lucija Potnik, aktualna članska državna prvakinja v teku na 60 metrov.

Malčkov šport

Športno dogajanje so popestrile tudi ustvarjalne delavnice dijakov Srednje šole Muta in Slovenj Gradec ter zanimive gibalne aktivnosti, ki so jih pripravili zaposleni iz NIJZ Ravne na Kroškem. Veliko pozornosti je pritegnil že omenjeni, Modri volk, ki so ga opazili na različnih koncih Grajskega parka. Bolj podrobno ga bodo otroci spoznali v začetku poletnih počitnic, ko se bodo skupaj z njim potikali po gozdovih hribovja Kozjak, spali v šotorih, lovili ribe, jahali konje, streljali z loki … Vse aktivnosti na sobotnem dogodku so bile brezplačne, kar sta omogočila organizatorja projekta, Malčkov šport in Občina Ravne na Koroškem. 

Malčkov šport
Malčkov šport
Malčkov šport
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta