(FOTO) Miklavžev cik cak tek po stopnicah na Ravnah v tekmovalnem in prazničnem vzdušju

Petra Lesjak Tušek Petra Lesjak Tušek
04.12.2021 15:10

Najhitrejši tekač, Lovro Knez, je stopnice v dveh tekih pretekel v minuti, teklo je okoli 50 tekačev različnih generacij. Mladinski svet Ravne poskrbel za še eno dobro izpeljano prireditev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Miklavžev tek po cik caku Čečovje

Petra Lesjak Tušek

Dobro vzdušje je bilo danes na zdaj že tradicionalnem Miklavževem teku po cik caku na Ravnah, ki ga prireja Mladinski svet Ravne in ki od tekmovalcev terja, da se povzpnejo po stopnicah na Čečovje navzgor, in sicer v dveh tekih.

Okoli 50 tekačev se je razgibalo v mrzlem dopoldnevu, bodrilo jih je tudi kar nekaj gledalcev.

Najhitrejši (gledano absolutno, so pa medalje in nagrade podeljevali tudi v kategorijah) je bil Lovro Knez, ki je tekel nekaj več kot minuto, sekundo za njim je s stopnicami opravil Anže Bahč, tretji je bil Lukas Dovnik. Med dekleti je zmagala Ana Vita Verneker pred Tino Kalajžič Vrhovnik in Ivano Vučetić. 

Najstarejši med tekači je bil Ante Bilobrk (letnik 1946), najmlajša je bila tekačica Tinkara Štern (letnik 2014). 

Na prireditvi se je oglasil tudi Miklavž, prvi od decembrskih dobrih mož, ki je otrokom delil sladkarije. Pravzaprav sta prispela kar dva, eden nenapovedano še v spremstvu parkeljna in angelčka, tako da je imela prireditev poleg tekmovalnega še praznični značaj.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta