(FOTO) Naj pediatrinja je Simona Lesnjak Dermol iz Zdravstvenega doma Slovenj Gradec, ki ljubi svoje delo

Jasmina Detela Jasmina Detela
12.06.2024 20:00

Da bo zdravnica, se je pediatrinja Simona Lesnjak Dermol odločila v petem razredu osnovne šole - in tej poti še vedno sledi. Korošci smo dobri pacienti, pravi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pediatrinja Simona Lesnjak Dermol iz ZD Slovenj Gradec: "Sem dekle iz Velikega Vrha nad Šmartnim ob Paki, iz delavske družine."
Jasmina Detela

Danes zvečer je revija Viva (v okviru akcije Moj zdravnik 2024) podelila priznanja letošnjim nagrajencem. Prejemnica nagrade za naj pediatrinjo je Simona Lesnjak Dermol, pediatrinja iz Zdravstvenega doma Slovenj Gradec. Da bo postala zdravnica, se je odločila v petem razredu osnovne šole - in na tej poti vztraja še danes. 

"To delo mi je še vedno v neskončno veselje. Pridejo dnevi, ko je naporno, ko smo izčrpani. Ne le jaz, vsi v moji ekipi, medicinske sestre. A kljub temu dam sebe v to delo in v ambulanto. Upam, da pacienti čutijo to, da smo res povezani, da se dobro razumemo. Trudimo se, da dobro poznamo svoje paciente. V največje zadovoljstvo mi je to, da otroke, ki pridejo bolni v mojo ambulanto, pozdravim," je dejala Lesnjak Dermolova, ki za Korošce in Korošice pravi, da so dobri pacienti, mehki. "Ko si pridobiš njihovo zaupanje, ko vidijo, da delaš v dobro njihovi otrok in da se res trudiš, je to tista nagrada. Tudi vodstvo ZD poskuša čim bolj sodelovati z menoj, me ne omejuje. Čudovite so tudi sodelavke, tako zdravnica Katarina Rednak Paradiž kot medicinske sestre."

Sprejem naj pediatrinje Simone Lesnjak Dermol pri županih mislinjske doline: levo Bojan Borovnik, župan občine Mislinja, desno Tilen Klugler, župan Slovenj Gradca
Jasmina Detela

"Vsi so bili začudeni, saj ne izhajam iz zdravniške družine. Sem dekle iz Velikega Vrha nad Šmartnim ob Paki, iz delavske družine. Svoji poti sem sledila, zdaj smo štiri v teh vrstah, moja sestra je zobozdravnica, dve sestrični zdravnici," je dejala naj pediatrinja. Da je prejela ta naziv, ji je v veliko čast. V intervjuju za Večer, ki ga bomo objavili v ponedeljek, se med drugim zahvaljuje vsem staršem otrok, ki so glasovali zanjo. "Vsekakor pa je to obveza za naprej. Tudi v prihodnje se bomo po najboljših močeh truditi zdraviti paciente, ker verjetno bodo pričakovanja ostala visoka, da ne zvodeni to priznanje," pravi pediatrinja, ki sta ji čestitala tudi Tilen Klugler in Bojan Borovnik, slovenjgraški in mislinjski župan (obe občini sta tudi soustanoviteljici ZD Slovenj Gradec). Kot je dejal Klugler, so zelo ponosni, da svoje poslanstvo opravlja v slovenjgraškem ZD. "S tem imajo naši otroci možnost obiskati najboljšo pediatrinjo v Sloveniji, kar si oba z županom štejeva v čast." Da naziv ni prišel sam od sebe, ampak z njenim izjemnim delom, je poudaril mislinjski župan. "Ponosen sem, da imamo tudi v Mislinjski dolini takšno zdravnico," je dejal Borovnik in se ji zahvalil za vse dobro, kar opravlja. Tudi direktorica ZD Slovenj Gradec Marjeta Vaupot o njej govori v superlativih. "Resnično je zdravnica, ki pri svojem delu izkazuje veliko vnemo. Je strokovna, empatična, kolegialna, strokovna, vedno skrbi tudi za svoje kolege, starše otrok. Velikokrat je na voljo tudi po svojem delovnem času, jih pokliče, skrbi jo za otroke. Njena vnema pri delu je res neverjetna," je naj pediatrinjo opisala Vaupotova. 

Simona Lesnjak Dermol
Jasmina Detela
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta