(FOTO) Otroci na Koroškem otroškem festivalu na Ravnah posebej aktivni

Urška Polanc Urška Polanc
24.08.2024 17:00

Celodnevno otroško dogajanje na Ravnah na Koroškem v okviru Ravenskih dni. S Karavano okusov so poskrbeli tudi za razvajanje brbončic vseh obiskovalcev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Urška Polanc

V polnem pogonu je dogajanje na Ravnah na Koroškem, kjer trenutno potekajo Ravenski dnevi. Na Ravne se je po dveh letih premora - lani zaradi poplav, leto prej pa so ga zaradi slabih vremenskih razmer deloma preselili v šotor -, v grajski park vrnil Koroški otroški festival. Bolj športno obarvan je bil v dopoldnevu, v sodelovanju z večino lokalnih športnih društev. "Obisk je bil zelo lep, gre za družinski dogodek, otroci so bili aktivni, športni, kar je bil tudi naš namen. Ravne je še vedno športno središče, to se vidi tudi na področju turizma, ko gostimo večino športnih priprav, tudi na tekmah in navsezadnje na festivalih, kot je danes. Dobro je, da so otroci, mladina čim bolj v gibanju. Bodo pa zdaj tudi vsi klubi začeli z vpisovanjem, tako da so danes imeli tudi  priložnost, da se predstavijo s svojimi aktivnostmi. Grajski park je fantastičen ambient, lokacija, ki nam daje tudi naravno senco," nam je povedala Saša Jelen, vodja turizma in mladinskih dejavnosti pri ZKŠTM. Popoldanske ure pa so rezervirali za kulturo, umetnost in zabavo, saj so povabili animatorje (na hoduljah), za otroke pripravili poslikavo obraza, milne mehurčke in vrsto napihljivih igral. Velika atrakcija sta tudi dve predstavi. Župan Raven Tomaž Rožen je imel tudi sprejem za novorojenčke. 

 

Urška Polanc

 

Urška Polanc

 

 

"Mladim upom želimo predstaviti tudi atletiko, hkrati videti, če je med nami kakšen skriti talent, ki bi se lahko vpisal v Koroški atletski klub. Smo ravenski klub, registriranih je okoli sto atletov, delamo zelo dobro. Atletika je osnova, ki jo potrebuješ pri vsakem športu," sta povedala Jaka Pogorevc in Tadej Grilc, ki sta k atletskemu sodelovanju (skakanju v daljino, metanju vorteksa) privabila mnoge mimoidoče. Pozdravljata takšne dogodke, ko mladi pridejo v naravo z računalnikov. S svojima dvema otrokoma je otroški festival obiskal Matej iz Kotelj. Pomembno se mu zdi, da se otrok razvija, poskusi nekaj novega, se druži in koga sreča, kar mu je posebej pomembno za socializacijo. Med tabornike sta vabili Julija Rapac in Katarina Mlačnik. O dobrih občutkih brez telefona, času preživetemu v naravi in pridobivanju novih veščin, kurjenju ognja, sta otroke novačili mladi tabornici. 

 

Urška Polanc

 

Urška Polanc

 

Ker lani ni bilo dogajanja zaradi poplav, imajo ljudje mogoče letos še večjo potrebo po tem, razmišlja Saša Jelen: "Ljudje so željni kulturnih dogodkov, zabave, kulinarike, da organiziramo tudi dogodke za najmlajše, da je celostno in vsakemu ponudimo nekaj. Mislim, da smo lepo začeli z otvoritvijo, ko smo povabili naše domače izvajalce, v sredo je bil Avguštinov sejem in Kuhina za vse okuse, nato šotorsko dogajanje, ki je največja atrakcija, otroški abonma in zaključek za upokojence. Mislim, da je medgeneracijski namen dosežen. Posebej aktualna je tudi kulinarika, letos še s Karavano okusov, ki je tudi dobra popestritev, naša Kuhina pa je bila tudi s strani ponudnikov kot obiskovalcev lepo obiskana, veliko se jih je javilo, tako da je bila že skoraj prevelika." Vodja turizma pa razmišlja, da bi morali določene dogodke Ravenskih dni, kot je denimo sejem, še vseeno prirejati v centru mesta oziroma Ravne ima in si zasluži več lokacij. "Super teden je na Ravenških dnevih. Vsaj enkrat na leto se nekaj dogaja, prav je, da se ta tradicija ohranja," nam je povedal Ravenčan Marko Anželak, ki je z družino obiskal sobotno celodnevno dogajanje. 

 

Urška Polanc

 

Urška Polanc


 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta