(FOTO) Trije dnevi na Poseki z Vidom Peršakom: Mladi osvojili nova znanja in sklenili nova prijateljstva

Jasmina Detela Jasmina Detela
03.07.2023 13:20

Naš najhitrejši enduro tekmovalec Korošec Vid Peršak preko 30 mladim kolesarjem iz vse Slovenije tudi letos predal svoje znanje in veščine.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kolesarski kamp Vida Peršaka
Miha Kolar

Na Ravnah na Koroškem se je tudi letos dogajal gorsko-kolesarski kamp Vida Peršaka. Potekal je že petič zapored v sodelovanju z Zavodom za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Ravne na Koroškem.

Najboljši slovenski tekmovalec v enduru je udeležencem predal del svojega bogatega kolesarskega znanja. Pri izvedbi treningov so mu pomagali njegovi kolesarski kolegi, dva iz Ljubljane in trije s Koroške. Med drugim so se učili osnovnih kolesarskih tehnik, kot so pravilna vožnja v ovinkih, pravilna postavitev teže na kolo pri spustih, uporaba kolesarske opreme, osnovno vzdrževanje kolesa in še marsikaj drugega.

Tri dni na gorskem kolesu je z Vidom in njegovo ekipo preživelo 35 udeležencev iz cele Slovenije v starosti od od 9 do 18 let, ki so bili razvrščeni v več skupin, odvisno od znanja in spretnosti. Bivali so v mladinskem hotelu Punkl, treningi so izvajali na bike parku Poseka in tudi na pumptracku.

Kolesarski kamp Vida Peršaka
Miha Kolar

"V treh dneh smo predelali vse tehnike gorskega kolesarjenja, poudarek je bil na enduro vožnji. Pomembno je, da se naučijo postopkov in pridobijo nova znanja. Raziskovali smo nove poti, se učili pomembnih kolesarskih veščin in se spopadali z izzivi kot je kolesarjenje v dežju," je povedal Peršak, ki je bil ves čas prisoten na kampu, pomagalu mu je pet izkušenih gorsko-kolesarskih trenerjev in dva animatorja. "Mislim, da so mladi veliko odnesli, da so polni novih znanj, sklenili pa so tudi nova prijateljstva," še dodaja naš najhitrejši enduro tekmovalec, ki je znanje udeležencev ocenil kot zelo dobro. "Veliko jih zelo dobro vozi že v zgodnji mladosti, upam, da bodo tudi v bodoče razvijali svoje veščine. Če se bodo tega športa lotili na pravi način, lahko z leti napredujejo do vrhunskih tekmovalcev," še dodaja.

Na kampu je sodelovala tudi Zoya Zavodnik, ki je bila edina punca. Med fanti se je počutila v redu, veliko so kolesarili, kar ji je bilo všeč, bili so tudi v telovadnici, saj jim je v soboto malo nagajalo vreme. Spoznala je tudi nekaj novih prijateljev. Tudi Gašper Novak je bil prvič na kampu, najbolj mu je bila všeč vožnja po bike park Poseku. Svoje znanje je izostril predvsem pri vožnji skozi ovinke. "Bilo je super, zanimivo, veliko novega smo se naučili. Všeč mi je bilo druženje s prijatelji," pa je svoje vtise delil Vid Vito Repanšek, ki mu je Vid vzor, želi si, da bi šel po njegovih stopinjah.

Kolesarski kamp Vida Peršaka
Miha Kolar

Vid si je po kampu, ki se je iztekel v nedeljo, vzel teden dni dopusta, potem znova sledijo treningi doma in v tujini.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta