(FOTO) Vrste za biftek na Ravnah - vse za božično perfekcijo

Tomaž Ranc Tomaž Ranc
24.12.2020 10:20
Na Ravnah letos dve prodajni mesti in dolga vrsta, pa ne gre za covid testiranje, kaj šele cepljenja, ampak prodajo znamenitega Lečnikovega tatarskega biftka. "Dobro smo se pripravili. Pričakujemo enako prodajo kot lani. Za božične praznike običajno prodamo 1,7 tone biftka, za staro leto 2 toni," je dejal lastnik mesarije Tomo Lečnik.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jutranja gneča za tatarski biftek pred mesarijo Lečnik. Vse za božično namazno perfekcijo!
Tomaž Ranc

Že po tradiciji Korošci v času praznikov posegajo tudi po Lečnikovem biftku in tudi letos ne bo - epidemiji navkljub - nič drugače. Le da lahko na Ravnah tokrat v prostore mesarije vstopita le po dva kupca in seveda z zaščitnim maskami.

Ekipa pri Lečniku je sicer pri prodaji mesa in mesnih izdelkov hitra in spretna, se je pa kljub temu že v času našega jutranjega obiska pred trgovino na ravenskem trgu kmalu nabrala vrsta okoli dvajsetih kupcev, željnih mesnih in drugih dobrot, kjer ima biftek posebno mesto. Kupci so seveda imeli na sebi maske in v vrsti upoštevali razdaljo.

Tomo Lečnik namešča napis, ki vabi v gostilniški del, ki se je spremenil v prodajno mesto.
Tomaž Ranc

To je bila za izkušene kupce pri Lečniku sicer znana "finta", saj si včasih do biftka ob narezku hitreje prišel tudi v gostilni, tokrat pa onstran ceste z napisom tja vabi tudi lastnik. Tudi na tam prodajnem mestu je teklo hitro. "Pol kile bi ga imel," je dejal kupec. "Ni problema, dva po 25 dekagramov. Bi še francosko solato ali francoski kruh?" je ponujala prodajalka. "Daj dva," je dejal ... Vse za božično namazno perfekcijo. Kilogram biftka stane 19 evrov, da gre hitreje, imajo pripravljene pakete z manjšini količinami.

"Tudi v Mežici, Radljah in Slovenj Gradcu smo odprti. Ekipo smo v teh dneh malo okrepili," je povedal Tomo Lečnik.

In koliko biftka prodajo običajno in kaj pričakujejo letošnje leto? "Običajno ga za božične praznike prodamo 1,7 tone, za staro leto pa okoli 2 toni. Mislim, da bo tudi letos nekaj takega, da prodaja letos ne bo nič manjša. Šlo ga je denimo že 300 kilogramov za zunanjo prodajo v Velenje, Ribnico na Pohorju, Vuzenico, vzamejo ga Pekarna Rednak, Davidov hram, torej tudi drugi prodajalci" je še dodal Lečnik. Prodajni mesti na Ravnah bodo zaprli ob 16ih in zagotavljajo, da biftka ne bo zmanjkalo.

Predpraznični kulinarični nakup.
Tomaž Ranc
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta