(FOTO) Z boni na moderni senik v Ribnico na Pohorje: Ne ustrašite se, pod vami bodo krave

Urška Polanc Urška Polanc
15.07.2020 05:50

Priljubljena turistična destinacija Kmetija tete Lene, k dobri turistični zgodbi je prispevala cela družina

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Urška Polanc
Letos še trgovina z domačimi izdelki. 
Urška Polanc

V Ribnici na Pohorju to poletje ne morejo staviti na turiste iz tujine, ki so minula poletja gostovali v tej mali koroški občini, veseli pa so dobrega obiska slovenskih gostov. Turistične bone lahko v Ribnici med drugim koristijo tudi na priljubljeni kmetiji tete Lene. "Nizozemci so vztrajali do konca, a nato odpovedali, v oktobru imamo napovedane še Poljake. Videli bomo, kako bo. Letos je tako kot prvo leto, ko smo začeli in so prihajali le Slovenci, šele nato so začeli kapljati še tujci. Bojazni, da ne bi imeli polno, ni. Mislim, da ima slovenski turizem ogromno možnosti. Pa če gre še za tako neobljudene kotičke," je povedala Urška Šantl Urh. Glede na dnevne klice se zdi, da zdaj vsi Slovenci hitijo z rezervacijami, saj imajo občutek, izkušnjo, da po celi Sloveniji ni več nič prosto. Mnogi gosti, ki so pri njih apartma rezervirali že pred korono, so se zdaj odločili, da bodo izkoristili kar bon. Pristno kmečko, naravno izkušnjo namreč ponujajo na kmetiji, kjer gostje prespijo v moderno preurejenemu seniku, pod katerim je hlev z živino.

Urška Polanc

Letos še trgovina z domačimi izdelki

Na kmetiji med epidemijo niso počivali. "Tudi slabi časi so lahko dobro izkoriščeni, zraven apartmajev smo odprli še trgovino. Prostor, ki je bil prej namenjen za stroje, smo uredili, namestili police in prodajni pult, kjer imamo svoje domače izdelke. Marmelade, zelišča, čaje, mila, tudi nekaj pletenih kvačkanih stvari, prtov. Najdejo se tudi manjša darilca za praznovanja in poroke," je povedala. Posebej priljubljene so marmelade, zeliščni čaji, na leto skuhajo okoli 1200 marmelad z 18 različnimi okusi.

Urška Polanc
Urška Polanc

Avtodomi, izletniki in električna kolesa

Letos na kmetijo, kjer imajo že dve sezoni postajališči za avtodome, prihaja tudi več avtodomov. "Med prazniki se je kar vsak dan kdo pripeljal in odpeljal, zadnjič so nenaročeni prišli Švicarji, večinoma se sicer najavijo vnaprej. Nekateri ostanejo čez vikend, drugi eno noč. To so ljudje, ki se premikajo. Imamo umivalnico z dvema kabinama za prhanje, z ženskimi in moškimi sanitarijami, na voljo je tudi elektrika. Včasih si kdo postreže tudi na našem vrtu, prilagodimo se njihovim potrebam," je razložila. Lani so v sodelovanju z Apartmaji Breza & Tisa začeli gostom oddajati tudi električna kolesa, za katera je letos večji interes, najem stane 50 evrov na dan. Tudi sicer pa z omenjenimi apartmajskimi ponudniki v Ribnici dobro sodelujejo, pomagajo si tudi glede bonov. Na kmetiji razmišljajo, da bi se lahko z drugimi ponudniki še bolj povezali, saj želijo gostje obiskati tudi druge turistične lokacije v Ribnici. Se pa opazi manko avtobusnih izletnikov. Izlete so prestavili za nedoločen čas. Lani so prihajali predvsem v dogovoru s koroškimi splavarji, ki so jim z obiskom kmetije ponudili celodnevni izlet. Tako kot vsako leto pa imajo tudi letos največ dela julija in avgusta.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta