(FOTO) Zadnji protest pred NLB: Starejši smo odrezani, vse nam bodo odpeljali iz Črne

Urška Polanc Urška Polanc
30.11.2018 15:16

Številni sestanki in protesti niso zalegli, v Črni jim ni uspelo obdržati poslovalnice NLB. Črnjani vztrajajo pri tem, da je v občini banka nujno potrebna.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zaradi zaprtja poslovalnic NLB so ljudje protestirali, na primer v Črni na Koroškem. Zdaj praznino polni NKBM.
Urška Polanc
Množica se je še zadnjič zbrala pred banko. 
Urška Polanc

Poročali smo že o številnih prizadevanjih občanov in občank iz Črne na Koroškem, da v kraju ne bi zaprli edine banke. Bili so neuspešni, naleteli na gluha ušesa, poslovalnica NLB-ja  je danes v Črni odprta zadnji dan. Na poslednjem protestnem shodu pred poslovalnico v Črni na Koroškem se je zbrala množica nezadovoljnih občanov, ki so na dan prejema pokojnine dvigovali denar in zapirali svoje račune. S protestom so še zadnjič izrazili odločno nasprotovanje ukinitvi podružnice in nestrinjanje z odločitvijo uprave NLB, za katero so občani Črne, kot pravijo, zgolj številke. "Kljub vsem poskusom - opravila sem številne poti, izkoristila vse možnosti, da bi ta podružnica tu ostala, mi ni uspelo. To me zelo žalosti, kaže na to, da je v naši državi, ki se deklarira kot socialna, kapital tisto, kar prevladuje. Danes je za nas težak in žalosten dan," je povedala razočarana županja Črne Romana Lesjak, ki je danes zaprla svoj račun, iz banke dvignila denar ter srebrnike iz Matvozove kmetije in jih nesla čez cesto v črnjanski etnološki muzej. Prav tako bodo na občini Črna svoj NLB poslovni račun za dvig gotovine prenesli na prvo banko, ki bo prišla v kraj. Podporo je izrazil tudi CUDV.

Zaprtje NLB-ja Črna na Koroškem
Urška Polanc
Županja s častnimi občani. 
Urška Polanc
Zaprtje NLB-ja Črna na Koroškem
Urška Polanc
Pri mirnem protestu je sodeloval tudi varnostnik. 
Urška Polanc
Zaprtje NLB-ja Črna na Koroškem
Urška Polanc
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta