Holcerčkov festival na Kopah nakazal, da se za uspešno poletno sezono ni bati

Nejc Strojnik
11.07.2021 17:15
Od tri do štiri tisoč ljudi se je danes zbralo na drugem, zdaj že tradicionalnem poletnem festivalu na Kopah. "Ljudje so bili željni zabave, druženja. Takšnih prireditev bo na Kopah še več.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dogajanje na festivalu je v prvi vrsti namenjeno otrokom, a so uživali tudi starejši. Zlasti v šotoru, kjer so nastopili Modrijani in Luka Basi. 
Nejc Strojnik

Čeprav je festival v prvi vrsti namenjen otrokom in družinam, so se proti Kopam podali tudi številni starejši obiskovalci, ki so bili veseli, da je vzdušje spet bolj sproščeno. Par iz Mislinje nam je povedal, da sta na Kope prišla že zjutraj, se odpravila do Ribniškega jezera, za nagrado pa si bosta privoščila koncert Modrijanov. Zjutraj se je dalo dokaj neovirano pripeljati do parkirišča pri Grmovškovem domu. Kasneje, največji obisk je bil med drugo in tretjo uro popoldan, so bili avti parkirani vse do odcepa proti Partizanskemu domu. V pomoč pri prevozu proti vrhu je bil kombi, ki je vozil obiskovalce. "Mi smo se vštulili, redarja smo prosili, da nas spusti naprej, saj imamo čisto majhnega dojenčka," pa se je smejalo mladi družini iz Dravograda. Zmotila jih ni niti ploha, ki se je ulila, malo preden je na oder stopil Luka Basi. Priljubljeni pevec je na Pohorje prispel iz Splita, kjer je v soboto zvečer nastopil na glasbenem festivalu.

Nastanitvene kapacitete lepo zasede

Z odzivom obiskovalcev je bil zadovoljen tudi Primož Kotnik iz podjetja Vabo, ki zagotavlja, da je Holcerčkov poletni festival že postal tradicionalen. "Ljudje so bili željni zabave, druženja. Takšnih prireditev bo na Kopah še več. Poletna sezona bo pestra. Tudi nastanitvene kapacitete so že kar lepo zasedene, trenutno smo pri okoli 80 odstotkih in gremo proti stotici. Če bo vreme pravo, bodo Kope poleti zacvetele v vsem svojem sijaju," je povedal Kotnik, ponosen tudi na čisto nov objekt, ki so ga poimenovali Pri Zajcu. V njem bosta poleg gostinske ponudbe svoje mesto našla Nitro Kope in majhna trgovina, kjer bodo ponujali predvsem športno opremo. "Ta objekt je Kope postavil v povsem drugo dimenzijo, površine smo na novo asfaltirali, kar pomeni, da pozimi ne bo več blata. Mislim, da smo naredili korak naprej, da destinacijo še bolj približamo obiskovalcem in da bodo Kope vzeli še bolj za svoje." Kotnik upa, da je poletna sezona nekakšen izhod in da bodo tudi po njej turizem lahko peljali naprej. Da ne bo vnovičnih zapiranj. In kaj je obiskovalcem najbolj všeč na Kopah? "Neokrnjena narava in to, da jim vsako leto ponudimo kaj novega. Ljudje imajo radi, da se dogaja. Vsako leto se trudimo popestriti ponudbo. Če pogledate okoli, vidite nasmejane in srečne obraze. To nam pomeni največ," je sklenil Kotnik.

Zabava na Kopah
Nejc Strojnik

Tudi povodni mož

Številni otroci so se že dopoldan podali v Holcerčkovo pravljično deželo in poslušali pravljico ob Petelinjem jezeru. Kulisa ob jezeru, ki ga pozimi izkoriščajo za zasneževanje prog, je v vseh vremenskih razmerah nekaj posebnega, ker pa v pravljici poleg glavnega lika – Holcerčka – nastopa še povodni mož, je uprizoritev ob jezeru skoraj nujna. Dogajanje na Kopah je bilo res pestro in raznoliko, najbolje pa so se znašli tisti, ki so proti koroškemu delu Pohorja krenili z avtodomom. Parkirišče pri Grmovškovem domu ima 60 mest zanje, prav avtodomi pa so po Kotnikovem mnenju nov trend v turizmu. Prizadeva si tudi, da bi celotno Koroško še bolj predstavljali kot destinacijo za počitnice z avtodomi in počitniškimi prikolicami, saj je zanje po vsej regiji na voljo veliko mest.

Aktivnosti so privabljale in zabavale.
Nejc Strojnik

Tudi z današnjim festivalom so na Kopah želeli pokazati, da so Kope postale družinska destinacija in da se da tu početi veliko. Da so lahko z uvodom v poletno sezono zelo zadovoljni, je prepričan tudi Primož Tertinek iz Nitra Kope: "Uspelo nam je predstaviti vse, kar bomo gostom ponudili v poletni sezoni. Otroci so uživali mini bike parku, v porastu je zanimanje za električna kolesa, tudi za bike park. Glede na obisk sem prepričan, da si lahko obetamo dobro poletno sezono." Poletna sezona je bila, tudi zaradi turističnih bonov, uspešna že lani. Med vsemi ponudniki nastanitev na Koroškem je bilo ravno na Kopah unovčenih največ bonov. Za poletje se torej ni bati, veliko vprašanj pa prinaša zima, proti kateri vsi akterji na Kopah gledajo spoštljivo. Zadnja zaradi številnih zaprtij ni bila prav nič prijetna.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta